Oppgradere pc’en eller kjøpe ny?

Eller ikke?

Jeg har lovet meg selv (eller mest kona) at jeg ikke skal bruke altfor mye penger på pc fremover. Med huslån, studielån og et rykende fersk billån er det kanskje greit vurdere økonomien litt nærmere. For vi har et enormt forbruk av penger. Faktisk omtrent nøyaktig like som vi tjener. Selv om vi ikke tjener enormt mye. Men å bruke like mye som man får er uansett et enormt forbruk. Ranting session over.

I følge bror min, som er litt mer inn i hardware enn meg, er det greit å vente litt med oppgraderinger og kjøp nå. Det skjer visst så mye de nærmeste månedene. Og det gjør det jo gjerne i månedene før jul. Så da venter jeg. Hardware er ikke mitt felt.

Men i likhet med at jeg går og sikler på digital speilrefleks uten å svi av mange tusen på det, så må jeg jo sjekke litt hardware gjennom året og.

Jeg er veldig i tvil om jeg skal oppgradere (les: kjøpe alle komponenter untatt skjerm og cd-rom) eller kjøpe meg en laptop i stedet. En oppgradering er jo i teorien smart fordi man da kan bygge videre på denne i fremtiden. Det er i alle fall grunnen til at jeg bestandig har bygget pc selv, og sett for meg en utopisk verden hvor jeg bytter ut deler etterhvert som jeg føler for det. I praksis kjøper jeg nesten alt nytt med noen års mellomrom. Og et og annet skjermkort i ny og ne. Jeg svir uansett av like mye som jeg ivlle gjort på å kjøpe en kurant laptop en gang i året, dersom jeg fikk solgt de etterhvert som nye blir kjøpt.

Og jeg bruker ikke pc’en mye tross alt. I alle fall ikke den stasjonære. Det er jo det jeg har laptop til. Den stasjonære er blitt nesten ren spillemaskin. Med unntak av at den ikke lenger klarer å spille nyere spill, og at jeg ikke spiller noe særlig lenger. Men den er veldig god på å samle støv, det skal den få.

Denne er sikkert god å spille på…

En tanke om “Oppgradere pc’en eller kjøpe ny?

Legg inn en kommentar