Hvordan vet jeg når noen har svart på min kommentar?

Se for deg følgende scenario:

Du leser en blogg. Den er utrolig bra, provoserende eller noe annet som gir deg et ønske om å kommentere den. Så du gjør nettopp dette. Tiden flyr, og du tenker kanskje ikke noe mer på kommentaren du la inn i en blogg forrige dagen. I mellomtiden har det kommet flere kommentarer til nettopp din kommentar. Dette får du aldri vite. For du fikk ingen tilbakemelding på denne informasjonsflyten.

Ja, jeg vet man ofte kan abonnere (via feeds/RSS) på kommentarer for en post. Men dette er tungvint, og gir all jobben med å administrere feeds til meg. Jeg er ganske lat til tider, så dette gidder jeg ikke. Det er heller ikke alle blogger som lar deg abonnere på kommentarer.

Hva om man på hver side kunne med et tastetrykk legge til feeds for kommentarer til en sentral tjeneste som man igjen kunne abonnere på? For eksempel kunne tjenesten flette kommentarer fra flere feeds til en ny feed, slik at man fikk en ny feed med alle oppdateringer til alle poster man har kommentert. Phew, det ble mye feeds.

Teknisk sett er ikke dette noen milepæl. Kanskje det til og med finnes? Jeg kjenner ikke til noe som gjør dette, men jeg savner det. Hvordan det skulle gjøres i praksis er jo en annen sak. De fleste brukere gidder ikke bruke mange tastetrykk for å få til en slik tjeneste. Så da ville løsningen være enten en plugin til nettleser eller hver enkelt blogg som kunne tilby en slik tjeneste.

12 tanker om “Hvordan vet jeg når noen har svart på min kommentar?

 1. Prinsesse Lea

  Det finnes en tjeneste som gjør det du etterlyser. Noen blogget om det for noen uker siden, men jeg husker ikke hva tjenesten het. Nå har jeg forøvrig svart deg i kommentar på min side 🙂

  Svar
 2. fr.martinsen

  Jeg er ikke saa flink til aa sjekke nye tjenester saa jeg pleier bare aa legge siden jeg har kommentert paa paa favorittene mine, saa husker jeg at jeg har kommentert der. Og saa sletter jeg den etter et par dager igjen.

  Akkurat naa gaar ikke det, for jeg er paa nettcafe ute i verden.

  Svar
 3. Prinsesse Lea

  Jeg har funnet en side som heter CoComment.com – den gjør ikke nøyaktig det du etterlyser, men den hjelper deg i alle fall å holde styr på kommentarene dine…

  Svar
 4. børge

  Joda, coComment gjør akkurat det du ber om. Om du bruker Firefox kan du installere en utvidelse (extension) som oppdager kommentar-felter. Når du kommenterer får coComment beskjed om dette, og alle kommentarene dine blir lagret i en liste som også blir oppdatert når andre kommenterer på de samme postene. Når andre kommenterer på de postene kan du få beskjed om det enten via en feed, eller via utvidelsen som gir deg en rød konvolutt nederst i høyre hjørne på Firefox.

  Svar
 5. Brom

  Takk for lenke, børge – den der skal jeg installere så snart jeg kommer hjem fra jobb 🙂 Har lenge lengtet etter et slikt system sjøl.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Sweet. Tror dette var nøyaktig det jeg så etter faktisk. Var ikke så veldig klar for å begynne lage noe selv. Tar tross alt litt tid sånne ting…

  Takker og bukker.

  Svar
 7. børge

  Bare hyggelig, begge to! 🙂 Ser du har begynt å bruke den allerede XmasB. En spennende ting med coComment er at jeg kan se hvem andre som kommenterer på de samme sidene som jeg kommenterer på. På den måten så jeg at du hadde kommentert et innlegg hos Eirik Newth som jeg sjekket ut. Det førte igjen til at jeg nå har bestemt meg for å sjekke ut Battlestar Galactica. Jeg har sett det nevnt mange ganger før rundt på nettet, men det Newth skrev der var dråpen som fikk meg til å få lyst til å sjekke det ut selv. Så kanskje det at jeg gav deg det tipset om coComment faktisk viser seg fatalt for studiene! Hehe.. Vi får håpe det går bra likevel.. 🙂

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Det gjør det helt sikkert. CoComment er helt genialt. Kommer til å bruke den fast fremover. Eneste problemet jeg har fått, som du sikkert har sett på CoComments for XmasB er at plugin for Gravatars skaper litt tull med nicket. Det er jo litt dumt. Skal prøve å se om jeg klarer å få fikset det på en måte. Virker som om den tar innholdet rett fra kildekoden, så det burde være en grei løsning på et vis.

  Svar
 9. børge

  Ja, jeg så det. Er noen slike merkelige ting som skjer noen ganger. F.eks. kommentarer hos Tiram vises med riktig nick, men der legges det alltid til «Also sprach» forran det de sier (som det også står på bloggen), og hvilken nettleser og operativsystem de bruker på slutten (som ikke står på bloggen). Merkelige greier. Og så så jeg at på coComment sto det at du hadde skrevet «CoComments fro XmasB», mens her står det «CoComments for XmasB» (fro/for). Har du vært inne og fiksa det opp etter at du posta kommentaren?

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Fro fikset jeg til for ja. Liten leif bare. Men det er jo en annen ting som jeg også savner ved CoComment, å kunne oppdatere etterhvert som siden det er hentet fra endres. I praksis så ser det jo ut som om den lagrer alt lokalt. Dermed vil den vel også ta vare på kommentarer av typen spam og annet som webmaster sletter? Det er jo ikke helt bra.

  Svar
 11. børge

  Sant, det er jo ikke særlig bra, men er jo heller ikke veldig gunstig for dem å skulle oppdatere alle kommentarene hele tiden heller skulle jeg tro, dessuten ville det skape mye unødig bruk av båndbredde for bloggene det er snakk om. Men du kan jo nevne problemet på forumet. Jeg har litt dårlig erfaring med å få svar der, da, men det er jo et forsøk verdt.

  Svar

Legg inn en kommentar