Tollgrensen fra 1975 blir stående

Ikke overraskende bryter regjeringen valgløftene som ble gitt under valgkampen. Denne gangen er det løfter om å heve tollgrensen som blir ignorert.

Arbeirderpartiet og Senterpartiet sa under valgkampen i fjor at de ønsket å sette tollgrensen til 1000 kroner, mens SV var positive til å øke grensen uten å sette et bestemt beløp. Nå har de bestemt seg for ikke å gjøre noen ting med den i det hele tatt. Dermed må vi fortsatt betale i dyre dommer for alle kjøp over 200 kroner i utlandet. Dette er skuffende.

Netthandel har de siste årene blitt mer og mer vanlig. Men på grunn tollgrense ved 200 kroner er det vanskelig å gjøre de virkelig gode kjøp over grensen. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor tollgrensen ikke økes. Når man handler fra utlandet får man ofte både lavere pris i tillegg til å slippe momsen. Det sier seg selv at norske butikker ville komme dårlig ut av en slik situasjon.

Det er synd at partiene i Norge ikke er til å stole på. Valgløfter som kanskje spilte en avgjørende rolle for min og din stemme ved valg brytes ofte når det kommer til stykket. Ved neste valg vil nye løfter bli gitt, bare for å bli brutt et år senere på ny. Slik er politikk over hele globen. Løfter blir til løgn, og man har for lengst angret på sin stemme. Som om det hadde betydd noe hvem som fikk den. Resultatet blir det samme.

4 tanker om “Tollgrensen fra 1975 blir stående

 1. Tilbaketråkk: Fylleangst.com

 2. Brom

  Merkelig også dette, i et land hvor folket alltid har sagt nei til EU, men hvor politikerne likevel sniker oss inn bakveien via EØS, at det viser seg at «den frie flyt av varer og tjenester» likevel ikke er så gunstig. Jævlig korttenkte, disse politikerne – men det er jo en kjent sak at langsiktig tenking ikke har vært å oppspore hos noen politiker siden 50-tallet.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Tror neppe det ville gjort noen forskjell hvor stemmene hadde gått, jess. Men du kan være sikker på at min stemme blir annerledes ved neste valg.

  Svar

Legg inn en kommentar