Foreløpig er 9 unger avvist på døra og natten er enda ung.

I dag er det som de fleste har fått med seg Halloween. I alle fall er det det på andre siden av Atlanteren. Her er det egentlig bare 31. oktober.

Og ungene står tilsynelatende i kø på døra mi. Jeg har åpnet for fire. Og kikket på resterende fem gjennom kikkhullet. Gadd ikke åpne lenger…

Scary pumpkinAv en eller grunn kommer de på døra mi og ber om godteri. «Knask eller knep» sier de. Eller «Trick or treats», hvis de er litt ekstra amerikanske av seg. Uansett er det nettopp det. En amerikansk tradisjon. Jeg er norsk. Og selv om flere av ungene på døra ikke er helt norske i hudfargen, er de sannelig mer norske enn amerikanske. Jeg hadde lyst til å forklare ungene hvorfor jeg har ikke godteri å gi dem på en tirsdag, men orket ikke begynne på å overtale en unge hvorfor de ikke skal få godteri. Det hadde vært en tapt sak uansett.

Med andre ord er godteriet mitt fortsatt trygt.

I år hadde i alle fall 8 av 9 unger kostyme. Det er en klar forbedring fra i fjor når de ikke gadd det engang.

2 tanker om “Foreløpig er 9 unger avvist på døra og natten er enda ung.

 1. M@rqs

  Det er teoretisk sett en keltisk tradisjon. Som folk fra irland tok med seg til USA når de flyttet. De mente at det var en dag i året når grensen mellom de levende og døde. Så derfor er det vel egentlig en europeisk skikk.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Vel, jeg bor ikke i Irland heller. 🙂

  Men jeg ser at det blir stadig mer populært med Halloween andre vestlige land. Og det er vel som du står ved siden av meg og sier nå: Den helvetes Amerikaniseringen av hele greia. Gå tilbake og jobb nå, ikke plag meg mer med fakta…

  Svar

Legg inn en kommentar