Forbudt med musikk på jobben?

ITavisen.no har en artikkel om britiske arbeidsgivere som er lei av at de ansatte hører på musikk i arbeidstiden. Selve artikkelen kommer egentlig fra Forbruker.no. Det er ikke så nøye hvor du leser den. De er nesten identiske.

Poenget er uansett at arbeidsgivere mener musikk gir ukonsentrerte arbeidstakere. Det vil de ikke ha noe av, så da ønsker de heller å forby MP3-spillere. Det vil si, i følge artikkelen ønsker de ikke forby MP3-spillere, men Ipod. Mon tro om ITavisen.no og Forbuker.no vet at Ipod faktisk er en MP3-spiller? At man ikke trenger å bruke Ipod som eksempel i samtlige saker som omhandler MP3-spillere?

Selv hører jeg mye på musikk når jeg jobber. Noen ganger hele dagen. Andre ganger ikke. Det kommer jo selvsagt helt an på hvordan dagen går. Føler jeg at musikken er forstyrrende, er det mest sannsynlig på grunn nav dårlig musikkvalg. Da bytter jeg musikk, eller skrur av musikken.

Dette er litt kultur hos oss, fordi mange jobber i kontorlandskap. Da er det godt å kunne stenge seg litt ute fra bråket rundt seg, og lytte til litt musikk. Eller bare få litt lyd inn i en stille dag.

Jeg er så heldig at jeg deler kontor med en til, så selve behovet for å stenge seg ute er ikke så stort. Men det er fint å kunne gjøre det noen ganger likevel. Jeg konsentrer meg i alle fall veldig godt når jeg slipper å høre alt av stort og smått rundt meg.

Legg inn en kommentar