Omtale: Mission: Impossible III (2006)

I går så jeg og kona Mission: Impossible III. Jeg har hørt fra flere at dette skal være den beste filmen i serien M:I, men har litt problemer med å forstå dette.

Superagenten Ethan Hunt har trukket seg tilbake fra aktiv tjeneste, og jobber nå med å utdanne nye IMF agenter. Men en dag kommer et nytt oppdrag; han blir sendt for å redde sin ex-kollega Lindsey som er blitt kidnappet av den sadistiske Owen Davian, en internasjonal våpenlanger. Han får selvsagt ikke forklart dette for sin forlovede Julia, for hun vet nemlig ikke han driver med eller om hans fortid.

Oppdraget går katastrofalt galt, og i et nytt oppdrag for å ta selveste Davian går ting virkelig til helvete. Og Ethan får erfare hvorfor yrket superagent og familieliv ikke går så bra sammen.

Filmen skiller seg ikke nevneverdig ut ifra de forrige filmene i serien. Det er fortsatt masse gadgets, masker med tilhørende stemmemanipulator, og masse våpen. Mer av det samme med andre ord. Og det er vel nettopp stikkordet her. Det samme. Det føles som om man har sett filmen før, rett og slett fordi man forventer hele tiden hva som skal skje. Dette til tross for at filmen tar stadig overraskende vendinger. som egentlig ikke overrasker lenger.

6/10

En tanke om “Omtale: Mission: Impossible III (2006)

  1. Peterandrej aka Tjodalf

    Enig. Filmen er ganske middelmådig. Personlig synes jeg MI:2 regissert av John Woo (kongen av action) var mye bedre enn denne. John Woo kan jo dette med action tross alt.

    Men, jeg synes MI:3 var en del bedre enn den første filmen i serien.

    Men alt i alt; ganske middelmådig.

    Svar

Legg inn en kommentar