Jøss. Er ikke Nintendo Wii fantastisk likevel?

Nintendo har fått mye bra publisitet gjennom mange kanaler den siste tiden. Dårligere grafikk enn sine konkurrenter, PS3 og Xbox 360, skal være mer enn gjort opp for via sitt unike styresystem og sine innovative spill.

Wii har også fått mye skryt for å tvinge guttungen opp av sofaen når han skal spille. Men så leser jeg en artikkel fra slate.com som sier at alt ikke er fantastisk likevel. Som til og med er godt skrevet. Hmm. Er ikke Nintendo Wii fantastisk likevel?

Jeg har nesten fått klarsignal av kona til å oppgradere pc’en min. Det eller kamera i samme prisklasse. Det er vanskelig å bestemme seg. Uansett får jeg vel ikke kjøpt noen av delene på denne siden av nyttår. Noe som sikkert ikke gjør så mye økonomisk sett.

5 tanker om “Jøss. Er ikke Nintendo Wii fantastisk likevel?

 1. Emil

  Nå ska det sies at jeg ikke har selv prøvd å spille Wii selv, men av det jeg selv har sett er det ikke like ille som det framstilles. En ting var at man ikke blir tvingt til å reise seg, men det er faktisk ganske bra. Derimot kan man stille ned følsomheten på kontrollen hvis man føler for å gjøre større bevegelser. Angående at kontrollen er litt upresis har jeg lest litt, men aldri så ekstremt som det ble framstilt – det skulle være litt vanskelig å styre helt rett på Red steel, men det var mer enn spillbart.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Personlig har jeg stor tro på Nintendo Wii, men er litt skeptisk til varigheten av den. Både med tanke på at maskinen er mindre kraftig enn PS3 og Xbox 360, men også varigheten av kontrollene. Kan og hende at det å vifte rundt med armene ikke er så gøy etter hvert? Tiden vil vise.

  Svar
 3. Anders

  Enig.

  Varigheten er nok det største problemet. I hvert fall for folk som oss. Selv har jeg PS2 med EyeToy, og jeg skal ikke akkurat skryte på meg at jeg har brukt det mer enn en times tid. Det er med andre ord begrenset hvor lenge det er moro å sitte og vifte med armene.

  Min spådom, er at Wii ender opp som «barnekonsoll», med en brukerskare som er langt yngre enn hva tilfellet er med X360 og PS3.

  Uansett, er det vel en viss fare for at man må teste burken før man trekker for bastante konklusjoner. Det kan jo tenkes at det virker…

  -anders

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Det må testes ja. Tror kanskje jeg velger å oppgradere pc’en før noen spillkonsoll blir å finne i stua. Hvis ikke kona skal få en Wii til jul da… 🙂

  Svar
 5. Emil

  Vel, jeg tror det er litt feil dette med varigheten osv. For det første så ble det jo klaget nettopp på at det var for lite vifting med armene. For det andre er det fine instillinger på hvor mye man vil vifte med armene. Og sist, alle spillene vil ikke kreve noe annet enn klassisk kontrollering, de har tenkt på at å bevege armene ikke passer i alle sammenhenger. Kraft tror jeg ikke har det minste å si på varigheten, den er mer enn kraftig nok til de oppgavene den gjør nå, og man kan utnytte det til det maksimale. Jeg vil forøvrig si at dette er noe helt annet enn Eyetoy, eyetoy krever faktisk litt fysisk aktivitet (les det første avsnittet). Eyetoy er forresten mye mer «barnevennlig» (beregnet på barn) enn mye jeg har sett på Nintendo sine konsoller.’

  Svar

Legg inn en kommentar