Ikke digitalt likevel?

Som nevnt før i dag har jeg kjøpt meg ny HD-klar tv. Jeg har ringt Get for å forhøre meg om muligheten for å få digital-tv, men fikk vennlig beskjed om at det kunne jeg foreløpig se langt etter. Jeg er kjempefornøyd med tv-signalet uansett jeg, uten å måtte betale ekstra for det. Selv om digitalt selvsagt hadde vært å foretrekke, rett og slett fordi det er bedre.

Så leser jeg plutselig i VG at det faktisk ikke leveres digitalt fra Get likevel. Det digitale signalet gjøres nemlig om til analogt i dekoderen rett før det går til tv’en. Med mindre man får digitalt via en trygdeskål (parabol) fra f.eks Canal Digital er det analogt man får uansett. Så kan det jo diskuteres hva som er definisjonen på digitalt sier dem. Egentlig ikke. Digitalt er digitalt, analogt er analogt.

2 tanker om “Ikke digitalt likevel?

 1. Anders

  Jeg er da så «heldig» å ha digitaldekoder fra Get, hvilket i og for seg er helt OK. Bildekvaliteten er synlig bedre enn det analoge signalet jeg også mottar, og lyden er langt bedre enn tidligere.

  Det er jo åpenbart at det ikke leveres digitale signaler fra dekoderen til TV’n, all den tid det brukes scart som overføringsstandard. Det leveres RGB over scart fra dekoderen, hvilket er betydelig bedre enn f.eks. component over den samme scartkabelen (du kan selvsagt velge mellom disse).

  Get har garantert en eller annen dekoder på gang, som kan leveres som ekstrautstyr etter hvert, med HDMI e.l., selv om de ikke vil innrømme det foreløpig. Det handler om å knytte til seg nok kunder, før de lanserer «den store nyheten», i form av ny dekoder, som du bare må betale en hundrelapp ekstra i måneden for. Da får du jo ekte digital-tv for bare en hundrelapp, ikke sant!?

  Uansett, er min erfaring etter noen måneder med Get Digital, at bilde og lyd er bedre enn med analogt signal tunet av TV eller analog dekoder. Selv om det ikke leveres digitalt til min 37″ LCD.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Min far har samme erfaring, men følte seg også litt snytt ved denne nyheten. Jeg får bare smøre med kremen min (den med tålmodighet).

  Svar

Legg inn en kommentar