En dag skulle den ta meg igjen…

Men når skjedde det egentlig? Ved hvilken dato kan jeg markere med rødt og si: «det var denne dagen det skjedde, denne dagen kommer jeg aldri til å glemme».

I mange år har jeg klart meg fint. Uten noen problemer av dette slag. Jeg levde i en naiv liten verden, og kunne ikke forstå hva det egentlig var de andre ville advare meg mot. Jeg var ung og dum.

Tidene forandrer seg, og dagen kom. Der lå de plutselig. Ikke en eller to som man kanskje forventet i uken. Nei, de var mange, langt flere enn jeg noen gang kunne forvente. Og alle hadde forskjellige budskap. «Aksjekursene stiger», «Du trenger ferie», «Penisen din er latterlig liten», «Kjøp meg».

Jeg visste denne dagen ville komme. Likevel var jeg ikke forberedt. Jeg har vært naiv. Ung og dum.

Så hva gjør man? Når innboksen er fylt til randen med spam og junkmail? Jeg fikk gode råd, og løste det ganske elegant. Nok en gang kunne Mozilla hjelpe meg når det stormet som verst. Løsningen heter Mozilla Thunderbird. Og nok en gang er eposten min trygg. Send meg all spam’en dere vil. Jeg bryr meg ikke lenger. Den havner mest sannsynlig i spamfilteret, og jeg ser den kanskje neste helg når jeg ser over spamsamlingen på en sliten søndag.

Som den som kommer imorgen.

4 tanker om “En dag skulle den ta meg igjen…

 1. Anders

  Reclaim your inbox… Er det ikke det de sier? Bruker Thunderbird selv, og er veldig fornøyd. Spesielt med SPAM-håndteringen.

  -anders

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg får for det meste den typen med dikt/inspirasjon og bilde i gif format, fullt av tekst som minner om aksjekurser og lignende.

  De fleste «spam»-meldingene jeg får er egentlig ikke spam i det hele tatt, men et resultat av at noen sender spam med mitt domene som avsender. Veldig forøyd med det… Dermed får jeg mange mail om «returned to sender» eller «mail recipent not found». Nå ser jeg gjennom all den daglige spamen på 20 sekunder om morgenen, og bare lar den ligge i junk mappa hvor den hører hjemme.

  Svar
 3. Tilbaketråkk: XmasB » Virkelighetens spammere

Legg inn en kommentar