Har du husket å ta backup?

En melding tikker inn på skjermen min: «siden din er kaputt?».

Javel? Jeg undersøker siden selv, og får opp en feilmelding fra WordPress som forteller meg at den ikke klarer å logge seg inn med brukernavn og passord jeg har satt opp. Jeg har nettopp oppgradert WordPress, så jeg mine første tanker er at det er en bug i siste WordPress versjon. «Heldigvis har jeg tatt backup av alle filene mine.»

Videre logger jeg meg inn på kontrollpanelet til mitt webhotell, og forsøker å logge meg inn på databasen derfra. Første tegn på feil: Ingen brukere definert for databasen. Dermed får jeg heller ikke sett på tabellene mine. De jeg ikke har backup av. I alle fall ingen nyere enn to måneder. Shit shit shit.

Svetten begynner å komme nå, og jeg begynner å innse at dette ikke er bagatell. Etter en kjapp mail til gutta på supportkontoret forsøker jeg igjen. Ingenting. Det hadde jeg heller ikke ventet. Jeg venter fem minutter til… Alt er normalt. «Jøss, disse gutta jobber fort!»

Jeg sender ny mail til support, ettersom jeg ikke har fått noe svar fra dem, om at ting er i orden igjen. Legger også ved noen linjer om tregheten jeg har opplevd i det siste. Ti minutter senere får jeg svar. De har ikke gjort noe som helst, og det viser seg etter noen mail frem og tilbake at de har hatt litt problemer med å koble seg til databasen til tider. Nå er alt i skjønneste orden, og jeg slapp med skrekken for denne gang.

Ny backup av både filer og database ligger trygt på min egen harddisk. Hvis jeg bare klarer å få tatt backup av harddisken nå…

3 tanker om “Har du husket å ta backup?

 1. André

  Hvis de har databaseproblemer kan nok det være forklaringen på treghet. Eventuellt… kjører du et plugin for WP som heter BA-Stats (Bad Ass Stats faktisk) så har jeg opplevd at dette kan gjøre hele systemet litt tregere.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Det var nok ustabiliteten til databasen som var årsaken. Det virker i alle fall som om alt er i orden nå.

  Gravatar synes jeg er ganske genialt, og stort sett ganske kjapp, så den får bli. Morsomt å se at noen faktisk bruker det også.

  Svar

Legg inn en kommentar