Virkelighetens spammere

Etter at jeg installerte Mozilla Thunderbird har jeg ikke vært særlig plaget av spammail. Det vil si, mailen kommer men havner rett i søpla før jeg rekker å blunke to ganger.

Hjemme har jeg sørget for å stoppe det meste av reklame med en «Uadressert post, nei takk»-klistremerke på postkassa. De eneste som ikke respekterer dette er stort sett eiendomsmeglere.

Men så begynner det å dukke opp reklame på bilen min! Først kom det en fra SATS. Sikkert ikke dumt å trene litt. Men jeg klarer altså å ta denne avgjørelsen selv. Ikke lenge etter kommer det noe skriv fra Akademikerne i forbindelse med streiken. Jeg frøs noe veldig, og var klar for å komme meg hjem, og glemte hele greia. Dagen etter fikk jeg enda en fra Akademikerne, men den kastet jeg med en gang.

Så i dag tidlig så jeg plutselig at jeg hadde fått enda en lapp på vindusviskeren. Jeg hopper ut av bilen, og river den til meg, klar for å krølle den sammen. Men så ser jeg hva det egentlig er. Enda en parkeringsbot. Med gårsdagens dato på seg. Som om ikke forrige var sur nok.

Så fikk jeg altså bot fordi jeg var treg med å fjerne bilen fra oppgangen vår. Og jeg begynner med en gang å lure på hvem som egentlig er kilden til denne lappen. For jeg kan ikke huske å ha noengang sett noen parkeringsvakt sjekke området. Ikke en eneste gang. Så jeg antar at en eller annen har ringt CarPark og fortalt dem at noen står ulovlig parkert.

At jeg står ulovlig parkert, og får bot er fair nok. Men at naboen ringer og ber dem komme for å tjene penger på meg, synes jeg er veldig kjipt. Naboen kunne jo for eksempel høflig bedt meg fjerne bilen. Det er ikke akkurat som om jeg pleier å sette bilen der. I motsetning til flere av mine naboer.

Jeg håper virkelig at jeg tar feil i mine konspirasjonsteorier. At dette bare var resultat av en rutinesjekk. Uansett dårlig gjort å spamme bilen min.

Legg inn en kommentar