Jakten på et perfekt utseende

Utseendet er ikke alt sies det. Og det er jo selvsagt helt riktig. Likevel er de fleste opptatt av hvordan de ser ut. Sånn er det jo selvsagt også med nettsider. Til en viss grad i alle fall.

Det er ingen hemmelighet at utseende og design på en side betyr mye for leseren. For noen kanskje mer enn det faktiske innholdet. Hvis siden er kjedelig tvers igjennom, og det bare er mye tekst, gidder mange ikke lese teksten. Selv om teksten i seg kan være veldig bra skrevet. Andre sider er i mindre grad avhengig av godt design, fordi den gjennomsnittlige leser er kommet dit kun på grunn av innholdet.

Jeg har lenge sett etter et godt tema for denne siden. Tro det eller ei, jeg er faktisk ikke så naiv at jeg tror innholdet på denne siden alene får besøkende til å komme tilbake. Det er helt klart en fordel om designet på siden lar leseren lett finne frem til den han eller hun leter etter. I mitt tilfelle, og for de fleste andre som har en blogg, er dette det første man ser. Utseende er derfor mer viktig for min blogg. Og utseendet er vi aldri fornøyd med.

Planen var egentlig å bytte tema denne uken, men jeg fant aldri et tema jeg var helt fornøyd med. Det ironiske er også et av de beste temaene som finnes for wordpress er også det som installeres som standard. Men det har jo alle andre. Vi trenger noe annet.

Skulle noen finne et fantastisk bra tema for WordPress er det bare å gi meg en kommentar her. Temaet må ha støtte for Widgets, og være gyldig XHTML.

6 tanker om “Jakten på et perfekt utseende

 1. Anders

  Jeg har nøyaktig samme erfaring, hva angår tema. Har lett siden jeg installerte WordPress første gang, men har enda ikke funnet et tema jeg kan tenke meg å erstatte standardtemaet med. Min løsning har derfor blitt å flikke litt på originaltemaet, og endre litt farger og grafikk. Det er allikevel ikke til å unngå å se at det er standardtemaet som ligger i bunnen. Litt kjedelig at «alle» bruker det, men inntil jeg finner et jeg virkelig vil ha, beholder jeg det.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Synes du har gjort en veldig god jobb ed siden din. Den er oversiktlig og fin.

  Jeg vil ha noe litt annerledes, men det går fort over «vennligheten» til siden.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har gått gjennom koden, og sørget for at den oppfyller kravene til Strict XHTML. Jeg har latt den stå til Transitional foreløpig likevel. Gyldig er den i alle fall.

  Dersom den ikke lenger er helt merkelig i IE og/eller andre lesere, kommer jeg nok til å beholde den. Men det betinger at jeg får fikset tregheten ved lasting. Vi får se hva jeg finner ut…

  Fett med noen lesere som har Gravatar btw. Det er jo litt av hensikten med hele greia.

  Svar
 4. Henrik Viken

  Sant det du sier med design. Design gir et inntrykk, og som du nevnte, teller av og til mer enn selve innholdet.

  Jeg fokuserer en god del på design på siden min men det går fort utover brukervennligheten. Spesielt for svaksynte eller fargeblinde. Jeg eksprimenterer selv med et nytt tema for WP med svart bakgrunn og hvit skrift. (da jeg egentlig sitter med det inntrykket at hvitt på svart er roligere for øynene.)

  Uansett: kompromiss må gjøres og jeg syntes jeg ligger på et akseptabelt nivå (foreløbig). Kanskje litt utenom det vanlige.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Det er alltid kompromisser som må inngås. Så lenge innholdet kommer klart frem er jeg egentlig fornøyd. Jeg har ikke testet siden min med tanke på fargeblinde og svaksynte, men dette burde jo selvfølgelig være gjort på alle sider med respekt for seg selv.

  Svar

Legg inn en kommentar