Hvilken feedreader er egentlig best?

Jeg har byttet verktøy for å lese feeds (RSS, RDF, Atom osv) flere ganger. Denne gangen er jeg tilbake til Google Reader, som jeg også har forsøkt tidligere, og nå virker det som om Google Reader begynner å ligne på noe.

Jeg har tidligere prøvd Bloglines, Netvibes, og et par andre mindre aktuelle nettsteder og programmer. Programmer som må installeres på én pc har jeg gått helt bort i fra ettersom jeg bruker minimum to forskjellige pc’er ukentlig. En til jobb, og en til privat. I tillegg setter jeg pris på muligheten til å sjekke oppdateringer når jeg er borte fra mine egne pc’er. Selv om jeg sjelden faktisk sjekker.

Bloglines ble jeg aldri komfortabel med. Det var noe med hvordan mengden feeds ble håndtert, som gjorde at jeg syntes det hele ble veldig uoversiktlig. Jeg må jo også innrømme at jeg er veldigsvak for AJAX og følelsen av at ting skjer når jeg vil det skal skje. Med Bloglines blir det for tregt for min del. Det er godt mulig at det oppsettet mitt i Bloglines som er skylden i dette.

Netvibes er egentlig vel så mye en startside, eller portal, som en side for å lese feeds. Den er delvis modulbasert, og selvfølgelig i Web 2.0 kategorien sammen med blant annet Google Reader. Den kan være litt tung, og faktisk ta et godt jafs av minne i samme slengen. Dette er selvsagt avhengig av mengden feeds man abonnerer på. Jeg har i skrivende stund 215. Mange av disse oppdateres kanskje bare en gang i måneden, mens andre, som for eksempel nyhetskanalene og bloggportaler, oppdateres nesten for ofte. Modulene man kan benytte i Netvibes er mange, og er laget på samme måte som gadget/widgets til for eksempel Google Desktop eller Windows Vista. Det finnes utrolig mange slike moduler, og det lages nye hver dag av Netvibes’ brukere. Bruken av disse kan være alt fra å vise et sitat, værmeldingen, epost eller langt mer kompliserte tjenester. Det er vel egentlig bare fantasien som setter grensene. Netvibes legger feeds i kategorier, og viser dem i faner. Det kan være litt tungvint å bla i når det blir mange, og krever en del muse-/tastetrykk for å få bladd seg gjennom.

Google Reader opplever jeg som veldig enkel i forhold. Jeg savner allerede flere funksjoner fra Netvibes, først og fremst fra mine installerte moduler, men er likevel veldig fornøyd med andre ting. Ã… lese gjennom feeds i Google Reader er en lek. Et kjapt overblikk over hurtigtastene gjør det enda enklere. Rent utseendemessig minner Google om Bloglines. Forskjellene er dog store. Google Reader oppdaterer seg med jevne mellomrom. Dette skjer selvsagt i bakgrunnen, ikke via reload av hele siden. Antall uleste poster kan sees i tittellinjen, nederst til høyre på siden, og i en oversiktlig meny på venstre side. Menyen på venstre side er kort og godt en oversikt over dine kategorier og antall uleste i disse. Man kan velge hva so skal vises av kategorier, basert på om de inneholder uleste poster eller ikke.

Jeg kommer til å fortsette å bruke Google Reader inntil videre. Jeg er veldig interessert i hva dere bruker og hvorfor?

Min feed finner dere som alltid her: XmasB feed’en128px-feed-iconsvg.png

3 tanker om “Hvilken feedreader er egentlig best?

 1. Gunnar

  Jeg brukte tidligere bloglines, men det ble en for rotete og ganske lite lekker feed-reader etter hvert. I dag bruker jeg Newshutch fordi den er ryddig, med få, men nyttige funksjoner og fordi den er pen å se på.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Ok, Grim. Men den er vel fortsatt ikke like fancy og elegant som sine motparter er den vel? Jeg ble i alle fall ikke frelst av den ved mitt bruk. Brukte den som nevnt ikke så mye.

  Innstill videre satser jeg på Google. Det Google ikke vet om meg nå er ikke verdt å vite. De vet vel snart alt om meg. Fra hva jeg søker på, hva jeg skal og hva jeg leser. Gmail bruker jeg dog ikke.

  Svar

Legg inn en kommentar