Frisører!

For noen dager siden var det på tide med en hårklipp igjen. Allerede når jeg satte meg ned i stolen ble jeg skeptisk. Dama som skulle klippe meg var jo den samme som var lærling for bare en måneds tid siden. Forrige gang jeg ikke var fornøyd med klippen…

Ok. Hun har sikkert klippet en haug med mennesker siden da, så jeg lar det stå til. Og så plutselig skjer det. Hun spør om jeg skal justere kinnskjegget. Det lille som er igjen etter en kraftig justering før turen til Thailand. Rett og slett for å forhindre to centimeter med skille… Anyways… Etter å ha fjernet en god centimeter eller to stiller hun seg bak meg og skal sjekke om det er rett. Så hun måler da. Med to lillefingre prøver hun å se om det er rett. Og dette gjør de alltid. Etter å ha forsikret seg om at det er rett går hun for å hente speilet så jeg kan se om nakken er bra klippet. Det tar meg cirka et halvt sekund å se at det er minst en centimeter forskjeller på venstre og høyre kinnskjegg… Ja, faktisk. Enda hun brukte det mest presise måleinstrumentet frisører kjenner; to lillefingre. Dette trikset de har terpet på i mange år fungerer altså ikke. Kanskje noen som går frisørskolen burde si ifra snart. At to fingre plassert på hvert kinn ikke gjør det lettere å se om det er symmetri i galskapen. Spesielt ikke når den ene fingeren ligger over halve kinnskjegget mitt.

Når jeg kom hjem stilte jeg meg foran speilet med hårklipperen i hånda, og fjernet flere lange hår bak i nakken, justerte kinnskjegget, og stusset luggen på høyre side. Venstre side var ok. Og alt dette betalte jeg bare 340 kroner for. Med en timepris på godt over tusen kroner skulle man kanskje tro at ikke trengte å gjøre halve jobben selv?

2 tanker om “Frisører!

 1. Iversen

  Rare greier, dette. Jeg har nylig klippa meg, og var ALT annet enn happy med resultatet. Nå er håret mitt veldig fint (som i at hårstråene er tynne, men at det er mange nok til at det er tykt), og jeg nekter å bruke hårprodukter for å style, så jeg ER en vanskelig fyr å klippe. Men det er jo ikke relevant. Vi klager jo aldri på frisører, det var mitt poeng. Og det er merkelig, siden vi vanligvis klager kjapt som bare det på alle andre tjenester vi ikke er happy med.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Nordmenn er jo generelt veldig dårlige på å klage. Vi er en gjeng merkelige folk. Når ting ikke er helt i orden så nikker vi bare stille, fordi vi ikke gidder styret det innebærer å klage på enkle ting. Eller vi rett kanskje innser at skaden er skjedd, så vi kan heller fikse det selv hjemme?

  Jeg har klaget på hårklippen en gang, Da fikk jeg full overgang av en erfaren klipper, og gikk hjem kjempefornøyd. Og jenta som ga meg hårklippen jeg ikke var fornøyd med virket ikke brydd i det hele tatt. Hun var tross alt ganske fersk i gamet.

  Svar

Legg inn en kommentar