Hvorfor leverer ikke de «store» gyldig XHTML-kode?

Fru W skriver litt om gyldig XHTML-kode fra youtube på hennes blogg. Her tilbyr hun også en liten plugin som hjelper deg med gyldig youtube-kode for siden din. Et innlegg som absolutt er verdt å lese, og som fikk meg til nok en gang å sjekke siden min. Jeg har tross alt byttet litt kode på den i det siste, uten å sjekke.

Og så finner jeg det. Alt ser fint ut, men noen få feil dukker opp. Og hvem er de fra? Joda. Google Reader. Så google, som til og med mange mener sjekker gyldigheten av koden ved indeksering av siden din, klarer altså ikke levere kode som validerer. Skuffende.

Og en stor feil var det heller ikke. Bare en «&» som skulle vært «&». Og vips, så forsvant 3 feil, og XmasB er nok en gang Strict.

10 tanker om “Hvorfor leverer ikke de «store» gyldig XHTML-kode?

 1. Iversen

  Selv legger jeg min ære i å ikke være strict. Satser på å trekke anarkistlesere på å gå motstrøms. Har ikke fungert bra sålangt, riktignok.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Tja, du knuser nok meg når det gjelder antall lesere tipper jeg… Men så er du også litt mer aktiv på både blogging og kommentering. Det er jo nesten så jeg sender en mail dersom det ikke har kommet noe nytt fra deg i løpet av et døgn.

  Svar
 3. Kristin

  Du har et par feil her på denne siden – kommentarskjemaet som skjærer seg.

  Men det er rart akkurat med Google da ett av SEO tipsene deres er god strukturert html. Boten deres bruker bl.a. headere til å indexere innhold.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Oi. Se der ja. Det straffer seg å være kjapp i kjeften ser jeg. Jeg får ta en skikkelig gjennomgang av alle undersider da. Kan jo ikke ha masse feil heller…

  Takk for den litt grundigere testen, Kristin.

  Svar
 5. Øistein

  Hadde det bare vært nok å ha valid XHTML strict/transitional kunne vi alle vært fornøyde. En vel så viktig ting er vel å få alle browsere til å vise siden korrekt? (Box model hack’en til IE eksempelvis). Uansett tenkte jeg bare skulle si hei egentlig 🙂

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har gått gjennom siden min litt igjen etter at Kristin var så snill å påpeke flere feil. Jeg er visst fortsatt ikke helt i mål, men nærmer meg.

  Når jeg prøvde meg på å designe en hjemmeside fra scratch for litt over et år siden hadde jeg store problemer med å vise alt likt i forskjellige browsere og versjoner av disse. Etterhvert skrinla jeg hele greia fordi jeg rett og slett gikk lei. Det er utrolig irriterende å bruke flere timer på å få en strek til å ligge en pixel mer til høyre…

  Hyggelig å høre fra deg, Øistein. Vi ser deg til helga?

  Svar
 7. Øistein

  Jau, regner med at kona fikk svaret mitt? Jeg kommer iallefall

  Jeg har vært i akkurat samme situasjon, bortsett fra at dette var i et kundeprosjekt. Har brukt altfor mange timer av mitt liv på å lese om css hacks. Men alt i alt, vi fikk ting til å se likt ut i samtlige (de mest kjente) nettlesere til slutt.

  Svar
 8. Kristin

  Jeg bruker å lage et ekstra stilark for IE – som er den nettleseren som oftest lager mest problem ved å legge ting der det absolutt ikke hører hjemme. Synes det er absolutt enklest i stedet for å legge inn masse hacks i hovedstilarket.

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Ekstra stilark høres ut som en god ide. Jeg hadde det på dette themet før jeg oppgraderte det, for det var så mye jeg hadde ekstra. Nå har jeg bare et par linjer ekstra, så jeg har ikke giddet i denne omgang.

  Tror jeg må lese den siden der nøyere, Øistein. Jeg har hatt litt problemer med nettopp det den illustrerer i forbindelse med bilder og tekst…

  Svar

Legg inn en kommentar