Noen spørsmål om presentasjon

Jeg har flere spørsmål i forbindelse med presentasjon av innhold på blogger, som jeg håper noen kanskje kan gi sine synspunkter på.

Jeg har nå blogget i snart ett år, og føler siden min begynner å ligne på noe. Men så er det altså noen ting jeg ikke har blitt helt enig med meg selv om:

Hvor flittig bør bruken av kategorier/tags egentlig være? Kan man ha for mange kategorier? Eller kanskje jeg burde droppe dem alle sammen, og legge alt i en felles bås? Jeg har lite inntrykk av at kategorier blir brukt i særlig grad av de besøkende på siden min. Kanskje det derfor hadde vært greit å bare droppe de? Eller bør jeg bare ta en oppvask, og sitte igjen med 4-5 solide kategorier?

Skal jeg sende med hele innholdet av posten i feed’en/RSS? Dette regner jeg med at de fleste som leser siden min via en feed gjør, men er fordelene ved å tvinge leseren til å besøke nettstedet større en ulempene? Foreløpig har jeg latt vær, ettersom jeg ønsker å gjøre det så lett som mulig, men noen ganger savner jeg statistikk på de som ikke fysisk besøker siden min for å lese en post. I tillegg er det jo ingen hemmelighet at jeg har litt reklame på siden min som jeg helst vil at folk klikker på. Og denne er jo ikke tilgjengelig via feed. Jeg ønsker heller ikke å legge reklame i feed’en. Det tror jeg faktisk aldri kommer til å skje.

Er temaet for siden bra nok? Jeg har hatt dette temaet en stund, og er egentlig ganske fornøyd med det. Men er det egentlig bra nok? Jeg har nemlig vurdert å bytte det ut med et mer «minimalistisk» tema. Det beste temaet jeg har sett hittil tror jeg faktisk er default temaet til WordPress, men dette er jo også dertil mye brukt… Og egentlig litt kjedelig. 🙂

Trenger jeg en søkeboks? Som noen kanskje har lagt merke til har jeg fjernet muligheten for å gjøre søk på siden min. I praksis er det bare søkeboksen som er borte. Grunnen til at jeg fjernet den var ganske enkel. Den var ikke valid XHTML. Resten av siden er stort sett valid XHTML Strict. Er det noen som har savnet muligheten for å gjøre søk på siden?

Det var et par spørsmål, som noen forhåpentligvis har noen tanker om. Jeg trenger ikke definitive fasitsvar, men er interessert i hva andre mener. Kanskje kan vi få til en liten diskusjon om noen av disse temaene?

4 tanker om “Noen spørsmål om presentasjon

 1. Kristin

  Kategorier/ Tags: Hva med kategorier og tagger? Tagger er fint å søke med, mens kategorier er fint for å få et overblikk om hva du skriver om.

  Feed: Du har jo FeedBurner, så da kan du bruke statistikken der til å finne ut hvor mange som leser siden. Personlig er jeg usikker på hva som er best – full feed eller ikke. Men man må jo innom siden hvis man ønsker å skrive kommentarer uansett.

  Søkeboks: Når du har såpass gammel blogg som ett år, så er det vel bra med en søkeboks – og desuten kan du vel fikse koden før du legger den ut på sida?

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Da kommer jeg nok til å endre til kategorier i første omgang. Jeg har ikke sett så mye på muligheten for både kategorier og tags, men det høres jo ut som en veldig god idé.

  Det er riktig at jeg får en del statistikk over feed’en, men jeg er litt skeptisk til hvor riktig den er noen ganger. Uansett vil jeg nok beholde den slik den er. Jeg er lite fan av å tvinge leseren til å besøke siden min egentlig. Så da får jeg nok heller bli flinkere til å få brukeren hit av andre grunner. For eksempel godt innhold? 🙂

  Søkeboksen skal jeg legge tilbake. Skal ta meg i nakken, og fikse koden på den. Det er vanskelig å komme utenom det faktum at jeg er lat ser jeg. Det er ikke alltid det frister mest å sette seg ned å lete etter feil, og skrive god kode etter jobb. Det er tross alt det jeg driver med på jobben og. Kan fort bli litt mye etterhvert.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe. Det er et mye brukt søk for å finne siden min…. 🙂

  Jeg kommer til å legge inn en søkeboks etterhvert. Ting tar tid. I alle fall med meg…

  Svar

Legg inn en kommentar