5 gode Firefox plugins for bloggere

Lister over plugins til Firefox er veldig populære for tiden. Faktisk virker det som om slike lister står for en ganske stor del av innholdet som selger for diverse nettsteder og pc-blader.

Jeg kan ikke være noe dårligere, så jeg har sett nærmere på hvilke plugins/addons/extensions jeg bruker til daglig. I tillegg har jeg valgt å fokusere på de som kanskje er viktigst for en blogger. Det er jo tross alt nesten utelukkende bloggere som leser blogger. Men det visste du selvsagt allerede… Det er derfor de fleste heltidsbloggere er metabloggere, som skriver nesten utelukkende om blogging.

CoComment for FirefoxCoComment Har du ikke allerede har tatt i bruk CoComment så er det på tide. CoComment lar deg holde oversikt over alle dine kommentarer, samt svar på disse. Du kan også velge å følge med på kommentarer for en post, eller en hel side, uten å legge igjen en egen kommentar. Den følger ikke bare blogger, men fungerer også fint med de fleste store «vanlige» sider som flickr.com og andre. Uvurderlig for enhver som svarer mye på kommentarer med andre ord.

del.icio.usdel.icio.us Som vi alle vet er internettet altfor stort til at vi klarer å huske alle sider. Bokmerker er løsningen. Enda bedre kan det være å ha de på nettet, tilgjengelig fra hvor en hvilken som helst maskin hvor som helst. Selv bruker jeg del.icio.us til alle mine bokmerker. Jeg bruker den offisielle plugin’en fordi den er enkel. Det finnes flere mer kompliserte løsninger, både for del.icio.us og andre alternativer til denne.

Adsense Notifier Har du reklame på siden din? Vet du til enhver tid hvor mye du har tjent? Hver dag? Bruker du adsense fra Google er saken biff. Med Adsense Notifier har du til enhver oversikt over inntektene dine. Tiden hvor du logger deg inn på Google hver time er forbi.

Google Reader Notifier Det er blitt sagt at 2007 er året hvor RSS og feeds skal få sitt store gjennomslag. Blant bloggere flest er nok ikke dette så ukjent. Jeg har tidligere skrevet litt om hva RSS egentlig er, samt litt om hvilke RSS-lesere man kan bruke. Selv bruker jeg for tiden Google Reader, men nettopp denne plugin’en. Det fungerer utmerket, og lar meg på en enkel måte holde oversikt over flere hundre feeds. Jeg går uten videre ut i fra at det finnes tilsvarende plugins for de fleste andre populære feedreadere som finnes.

StumpleuponStumbleUponStumbleUpon er etterhvert blitt veldig populært. Kort fortalt lar StumbleUpon deg «snuble» over sider som andre brukere har gitt godt skussmål. Du kan skreddersy hvilke sider den skal vise deg, og fortelle hva du synes om hver enkelt side den foreslår. Jeg har ikke brukt den så mye det siste selv. Rett og slett fordi man kan risikere å «snuble» videre hele dagen. Egentlig er dette snakk om en egen toolbar, med et eget sett av knapper. Ved hjelp av hurtigtaster kan man likevel benytte den uten å den oppe til enhver tid.

Det finnes utrolig mange plugins til Firefox. Hvilke som passer deg best, må du selv finne ut av. Forhåpentligvis har du kanskje fått noen ideér om hvilke som kan være verdt å en titt på nå.

Føler du jeg har gått glipp av noen viktige plugins vil jeg selvsagt gjerne få høre om det. Kan jo også hende du bruker noen jeg ikke kjenner til? Hvilke plugins er viktigst for deg?

2 tanker om “5 gode Firefox plugins for bloggere

 1. Stian

  Google Reader Notifier trenger jeg ikke – Firefox behandler RSS perfekt allerede. StumbleUpon og del.icio.us bruker jeg allerede. coComment derimot, har jeg aldri vært borti, og jeg har etter 30 sekunders testing konkludert med at dette er en keeper – takk for tipset. 🙂

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Det er bra. Hyggelig at du fikk noe ut av det.

  Hovedgrunnen til at jeg bruker Google Reader ligger i det faktum at den er på nett. Det er ikke alltid jeg sitter på samme pc. Jeg har to maskiner på jobb, en stasjonær og en bærbar. I tillegg kommer min stasjonære hjemme. Nettbaserte løsninger er jeg etterhvert blitt veldig glad i. I tillegg har jeg erfart at Firefox og endel RSS-lesere fungerer perfekt selv., helt til mengden feeds ble for stor. Da måtte jeg over på en mer «profesjonelle» løsning.

  Svar

Legg inn en kommentar