Hvorfor kan vi ikke forby kjøp av sex i Norge?

I det siste har det blitt stadig mer fokus på sexkjøp i Norge. Og spørsmålet som stadig blir stilt er: Skal vi forby sexkjøp i Norge?

Dette er jo selvsagt et vanskelig spørsmål, men mange vanskelige problemstillinger som krever svar. Det er ingen tvil om at det er mange parter som det må tas hensyn til. Ut i fra de kranglene jeg hører på radio og tv forstår jeg at jeg ikke har fått med eg alle fakta, og skal følgelig være forsiktig med hva jeg sier i denne sammenhengen.

Derfor spør jeg istedet: Hvorfor kan vi ikke forby kjøp av sex i Norge? Og hvorfor ikke forby salg av sex?

På tv’n idag sier noen at et forbud bare vil tvinge folk til å kjøpe sex i andre land. Javel… Betyr det at vi blir kvitt de prostituerte i Norge? Er det feil av oss å tvinge dem vekk? Er det synd på de prostituerte? Jeg vet ikke jeg. Noen er det selvsagt synd på. Det er nok langt i fra alle horer som skyld i sin egen ulykke. Mens andre ikke kan skylde på andre enn seg selv. Uansett fortjener de hjelp til å komme seg opp og videre her i verden, ikke sant?

De prostituerte står der fordi det finnes et behov i markedet. Menn kjøper sex. Derfor selger de sex. Dersom menn ikke lenger ville kjøpe sex, ville ikke prostituerte kunne livnære seg på å selge kroppen sin. Dersom det ikke var lov å kjøpe sex, ville det fortsatt være mye sexkjøp, men det ville skje i det skjulte. Av en eller annen grunn som ingen helt riktig har forklart meg, er dette mye verre.

Som sagt, jeg vet ikke så mye om dette. Jeg forstår det kanskje ikke så godt… Please enlighten me.

Legg inn en kommentar