Søk i innhold av flere filtyper i Windows XP

Søk etter filtyper som inneholder en tekst kan ofte være nyttig Windows XP. Når man leter etter noe, men ikke husker i hvilken fil dette ligger i, er denne funksjonen nesten uunnværlig. Men ofte finner du ikke det du leter etter, fordi XP ikke søker i de filtypene du ønsker. Dette er lett å fikse.

Fiksen benytter seg av Registry Editor. Det er en fordel om du har en viss peiling på hva du driver med ved bruk av denne. Jeg tar selvsagt intet ansvar for eventuelle feil som måtte oppstå som følge av dine handlinger i dette programmet.

For å legge til flere filtyper til XP sitt filsøk gjør du følgende: -Trykk Start – Kjør. -Skriv inn «regedit», og trykk ok/enter. -I Registry Editor velger du HKEY_CLASSES_ROO», og blar deg deretter ned til ønsket filtype. -Finn frem ønsket filtype., og marker denne. Velg Edit-New-Key. -Gi den nye nøkkelen navnet «PersistentHandler». -Endre verdien på (default) til {5e941d80-bf96-11cd-b579-08002b30bfeb} – inkludert klammeparentesene.

Det skal da se slik ut: RegeditHer har jeg lagt til filtypen .prg.

Lukk Registry Editor, og restart Windows XP.

Du kan nå søke i en ny filtype.

Legg inn en kommentar