Morsdag?

Plutselig ble jeg veldig usikker…

Jeg har en masse blogger og nettsider i min etterhvert godt likte Google Reader. Mest sannsynlig altfor mange, ettersom jeg ser at jeg innimellom fjerner flere enn jeg legger til. Mange er ikke overraskende fra de mange stater på andre siden av den store sjøen, også som kjent som USA.

Flere av dem hadde i dag overskrifter som inkluderte «Mothers Day» – morsdag. Jeg er vel ikke den som gjør mest ut av disse dagene, men et lite besøk til mor og far på de respektive dager jo på sin plass. Stort sett. Glemmer jeg den ene, kan jeg like så godt glemme den andre. Da er det i alle fall likt, ikke sant?

Morsdag er faktisk i dag. Og en haug med andre dager i året. Nytt for meg er nemlig at denne dagen havner på vidt forskjellige dager over hele kloden. I dag feires den i USA, Pakistan, Australia, Danmark, Peru, Tyrkia og Colombia. Bare for å nevne et lite knippe. Listen er ganske lang.

I Norge feires den derimot andre søndag i februar. Så da husket jeg faktisk rett når jeg mente den hadde vært i år.

Farsdag kommer andre søndag i november.

2 tanker om “Morsdag?

Legg inn en kommentar