The Last King of Scotland

Denne filmen hadde av en eller grunn gått meg hus forbi. Og det var dumt, for den var faktisk veldig bra!

The Last King of Scotland handler om den unge og nyutdannede skotske legen Nicholas Garrigan (James McAvoy) som drar til Uganda i søken etter eventyr og muligheten til å hjelpe andre. Ikke lenge etter sin ankomst i Uganda møter han den svært så karismatiske diktatoren Idi Amin (Forest Whitaker). Han blir diktatorens personlige lege, og blir innviklet i mye mer enn han var forberedt på.

Filmen er basert på den sanne historien om diktatoren Idi Amin som var president for Uganda fra 1971 til 1979, som fortalt av hans personlige lege. Forest Whitaker gjør en god rolle som Amin, og man klarer ikke helt forstå seg på hva som foregår i hodet hans. Kona mente andre kunne gjort en bedre rolle, men jeg er uenig. Whitaker spiller den redde, maktsyke, paranoide diktatoren på en måte som gjør at man forstår redselen og usikkerheten til de rundt ham. Etter å ha lest litt om Amin på nettet virker det som om Whitaker ikke kunne spilt rollen bedre.

5

Legg inn en kommentar