Firebug for Firefox

Skriver du mye av koden til hjemmesiden din selv? Eller kanskje du bare lurer på hva som tar så utrolig lang tid på den siden du prver å komme inn på? Det finnes løsninger, heldigvis.

Jeg har endret på mye av koden bak denne siden du nå leser. Ikke alt har vært like vellykket, og jeg har brukt mange timer på å finne feilen jeg har skapt. Det er dumt. Spesielt siden det noen ganger ikke er feil i koden som er problemet, men tiden det tar for en leser å hente opp siden. Da kan det være vanskelig å finne ut hvor problemet ligger. En løsning kan være å luke bort en og en del av siden, til man ser at det går fort igjen. En annen er å bruke Firebug.

Firebug har en mengde funksjoner. Flere er sett i andre tillegg, som for eksempel Dom Inspector eller tilsvarende. Men Firebug ser ut til å by på mer. Mye mer.

I tillegg til å la deg se koden for siden, kan du selvsagt endre koden sanntid. Resultatet kommer med en gang. Dette gjelder ikke bare for HTML, men også CSS. Dermed er en det lek å endre på design til du er fornøyd med resultatet.

Den funksjonen jeg satte mest pris på var uten tvil muligheten for å overvåke nettverksaktivitet for den aktuelle siden. Nå vet jeg nøyaktig hva som tar lang tid å laste for siden min. Og et par andre sider jeg har sjekket også… Firebug Network Jeg liker Firebug. Driver du mye bak kulissene i web’en, er det ikke usannsynlig at du også vil gjøre det.

Legg inn en kommentar