En anonym blogger?

Jeg er ikke alene om å drive en blogg uten å identifisere meg selv for omverdenen. Det er faktisk ganske vanlig at man ikke vet hvem som gjemmer seg bak en blogg. Bør bloggere, og andre som opererer på nettet, bruke sine virkelige navn?

Hvilke fordeler eller ulemper forbinder du med bruk av nick eller navn på nettet?

8 tanker om “En anonym blogger?

 1. Petter

  Du bør gjøre noe for å unngå det samme problemet som en annen blogger. Kontakt meg på epost for mer informasjon om du ikke skjønner hva jeg mener (så du slipper å få detaljene i kommentarfeltet ditt).

  Svar
 2. Grim

  Hvis vi ser bort i fra at jeg kjenner Nissemannen fra før og later som om jeg er en slem anti-nisse: det tok meg 30 sekunder å finne ut hvor du bor og hva telefonnummeret ditt er 🙂 Særlig anonym er du derfor ikke.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Selvfølgelig, Grim. Det er jeg selvsagt veldig klar over selv og. Det jo også litt av grunnen til at jeg vurderer å «komme ut». Helt anonym blir man jo ikke uansett.

  Svar
 4. Cavey

  Når det er en synse-blogg, ser jeg ikke problemet med å være anonym. Det er ikke noe forskjell for meg om du er XmasB eller om du er Ola Nordmann. Hadde dette vært en fagblogg el.l., hadde det nok vært greitt å gå under fullt navn, for seriøsitetens skyld. Eller hvis dette var en blogg der man kommenterte navngitte personer – da kan man i det minste oppgi sitt eget navn selv også! Ellers så er du jo ikke anonym, du går bare ikke med «navnet ditt på genseren». Og hvis noen lurte, så vil nok ikke Grims metode fungere på meg. 😉

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Cavey, jeg er så enig så enig. Prøvde faktisk å bruke 20 sekunder på å teste påstanden din. Fant ikke stort på deg nei.

  Svar

Legg inn en kommentar