Familietre 2.0 – Geni.com

Geni - Everyone's Related For en god stund siden snublet jeg helt tilfeldig over et nettsted som heter Geni.com. Som så mange andre nettsteder for tiden er stikkordet Web 2.0.

Med Geni.com følger slagordet «Everyone’s Related», og det handler her om slektsforskning og slektstre. Personlig har slektsforskning for meg alltid vært spennende i teorien, men aldri noe jeg faktisk har drevet med. Jeg har egentlig ganske liten oversikt over slekten jeg tilhører, men kunne tenke meg å skaffe meg en bedre oversikt.

Jeg satte i gang med å fylle ut info på Geni.com, og startet selvsagt med min nærmeste familie. Det tok ikke lang tid før jeg sto fast. Jeg måtte til og med dobbeltsjekke kalenderen for å fylle ut fødselsdatoen til mine egne foreldre (sorry, mamma og pappa). Så la jeg merke til muligheten for å kunne legge inn epostadressen til hver enkelt man legger inn i slektstreet. Jeg la inn mine to brødre og faren min. Det gikk en uke, og jeg hadde nesten glemt hele greia da en epost tikket inn i innboksen min fra Geni.com. Det var mamma og pappa som hadde brukt en kveld på å legge inn slektninger fra fjern og nær. Mange jeg aldri engang hadde hørt om.

For ikke lenge siden la jeg inn epostadressen til fetteren min, og det samme skjedde der. Flere ble lagt til. For noen dager siden fikk jeg nok en epost som fortalte at lillebroren min hadde lagt inn bilde av seg selv. Det er litt morsomt å se på at mitt lille slektstre vokser og vokser. Det er nå lagt inn over 100 personer, og iveren etter å virkelig jobbe med litt slektsforskning vokser i takt med treet.

Geni.com har, som kanskje de fleste Web 2.0, fortsatt en liten «beta» ved siden av sin logo. Mye har skjedd siden første gang jeg så på Geni.com, og mye kommer helt klart til å skje videre. De har et klart fokus på å holde ditt slektstre hemmelig for andre, og ingen kan se profilen din dersom du ikke tillater det. Det virker faktisk etterhvert ganske profesjonelt. I det siste har det også blitt lagt inn støtte for standarden GEDCOM, et format som slektsforskere og programmer for slektsprogrammer bruker i utstrakt grad.

Det blir veldig spennende å se hva gutta hos Geni.com klarer å gjøre med siden deres videre. Jeg kommer i alle fall til å følge spent med.

6 tanker om “Familietre 2.0 – Geni.com

 1. XmasB Innleggsforfatter

  De har kommet ganske langt siden de begynte. Og så er det jo veldig spennende å finne ut hvor man egentlig kommer fra.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Teksten forklarer vel det meste, Caroline. Øvrige artikler om slektsforskning er nettet fullt av. Bare man har tid nok.

  Svar
 3. Tilbaketråkk: Randiweb.com » Blog Archive » Tjukke og tynne slekta.

Legg inn en kommentar