Fortsatt amatør i fotoverdenen

Etter å ha lekt meg mye med D80’en i uken som har gått, begynner en del ting å falle på plass. Jeg er fortsatt n00b, men føler i alle fall at teorien begynner å hjelpe. Jeg har planer om å kjøpe meg en bok eller to som kan gjøre veien videre litt raskere, men har ikke lett så mye etter det enda. Noen forslag?

I går var vi en tur i Vigelandsparken, hvor jeg selvfølgelig blandet meg med alle Japanerne, og knipset som om jeg aldri hadde vært der før. Jeg startet med å ta bilder i største jpeg kvalitet, men gikk etterhvert over til RAW, med tanke på å utforske litt mer muligheter for etterbehandling. Etter en skamfull retrett fra Photoshop jeg nå tilbake til jpg. Mye å lære ja.

Men så kom jeg til å tenke på hva folk flest gjør. Tar man stort sett bilder i RAW i eller JPG? Og hvis jpg er svaret, hvilken kvalitet?

Jeg kommer til å fortsette å ta bilder med jpg i beste kvalitet, så får jeg heller leke meg mer RAW til jeg føler jeg kan få mer utbytte av det etterhvert.

Legger ut en del bilder etter helgen, sammen med bilder fra Færderseilasen 2007.

Mens du venter kan du jo nyte solnedgangen fra balkongen min. Sunset from my place Som starter om litt over tre timer. Begynner å få dårlig tid, gitt.

2 tanker om “Fortsatt amatør i fotoverdenen

  1. Einar Olsen

    Anbefaler foto.no, hvis du ikke har vært der allerede, der har de råd både for nybegynnere og erfarne. Du kan også legge inn bilder der og få dem kritisert.

    Svar
  2. XmasB Innleggsforfatter

    Takk for det, Einar. Jeg har sett så vidt på siden, men bare nok til å få et kjapt inntrykk. Det ser ut som en bra side.

    Svar

Legg inn en kommentar