Har du backup av bloggen din?

Denne posten blir mest rettet mot de som selv har blogg, men la gå. Jeg antar egentlig at det omfatter 90 prosent av mine lesere…

Jeg har ingen faste rutiner på å ta backup av denne bloggen. Skulle uhellet være ute mister jeg mest sannsynlig en måned eller to med poster. Eneste backupen jeg har er den manuelle eksporten jeg tar med myPhpAdmin en gang i blant fra Dashbordet for webhotellet mitt. Veldig tungvint, så det blir veldig sjelden gjort. Jeg har forsøkt noen plugins for å ta backup automatisk, men har ikke fått noen av dem til å virke som de skal. Så da blir det manuelt inntil videre, tenkte jeg.

Men så snublet jeg over BlogBackupOnline.com. Noen få tastetrykk senere hadde jeg en full backup av xmasb.com, og kunne slappe litt mer av. Jeg vet ikke hvor trygg og pålitelig denne siden er enda, ettersom jeg nettopp har registrert meg, men det virker ganske greit. Skulle uhellet være ute, virker det som en smal sak å gjenopprette bloggen min. Det blir nå tatt daglige backups av siden min, helt automatisk.

Har du gode rutiner for backup?

3 tanker om “Har du backup av bloggen din?

 1. Petter

  Jeg bruker eksport (rediger – eksporter med norsk admin panel) til xml fil iblandt. Det virker ganske bra, da jeg har prøvd «restore» (egentlig flyttet jeg fra en maskin til en annen, men det går jo nesten ut på det samme). Kommentarer og sånn fulgte fint med.

  Bilder og filer som ikke ligger i databasen ligger også på minst en annen fysisk plass og datamaskin, og synkroniseres regelmessig. Men det går vel an å håpe på at Google cache husker en liten stund også?

  Det er nok mange som ikke tenker på dette før det er for sent. Bra at du tar opp temaet.

  Svar
 2. Frank

  Tar dessverre ikke oftere backup en hver gang jeg oppdaterer WordPress.

  Men nå skal jeg sjekke ut denne saken jeg også. Så lenge den ikke sletter alle postene mine, så skader det jo ikke å teste den.

  Takk for tips.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Petter, dette er vel mye samme teknikk som jeg har brukt lenge. Jeg bruker ikke så mye bilder, men legger det meste på flickr. I alle fall dersom de er et snev av personlige.

  Frank, det er typisk så ofte jeg tok backup også. Er spent på å se hvordan BackupBlogOnline virker over tid. Skal ta en kikk på den imorgen, og se om den er oppdatert.

  Svar

Legg inn en kommentar