Hvorfor er nesten alle Web 2.0 sider i Beta?

Jeg husker jeg hadde en hjemmeside for sikkert 10 år siden. Den brøt med de fleste regler man har for webdesign i dag, og kunne skilte med tilfeldig bakgrunn og musikk (jeg var litt stolt av denne «funksjonen»), masse animasjoner og minst to «Under Construction» logoer. Helst animerte, de også. Siden var selvsagt skrevet på engelsk, og jeg var sikker på at den kom til å få mange besøkende. Jeg kjenner nemlig en som hadde mange treff på sin side om Star Trek(?) og en masse unyttige fakta, eller «Useless Facts». Du kjenner deg kanskje igjen?

Kunne du gjøre det, så kunne jeg, tenkte jeg. Men jeg hadde ikke noen info om hverken Star Trek eller andre unyttige fakta. Jeg hadde egentlig ingenting. Bare masse animasjoner og midi-filer som spilte så fint i bakgrunnen. Mulighet til å slå av dem hadde jeg selvsagt ikke, hvem ville finne på å slå av musikken? Og med vekslende mønstre i bakgrunnen måtte jo dette bli så bra? Alle skjærende farger du kan tenke deg møtte den uheldige leseren som måtte snuble inn på siden.

Men så fikk jeg altså aldri det store gjennomslaget, og jeg avsluttet hele prosjektet etter noen måneder. Jeg hadde ingen «Beta» i logoen min. Bare masse løfter om innhold som skulle komme en dag. Og to-tre «Under Construction»-logoer.

Senere gikk det opp for meg, og resten av verden tilsynelatende, at skilter som viser at siden er under konstruksjon var en uting. Og etter som årene gikk forsvant de fra alle sider jeg ser. Men så dukket Web 2.0 opp. Masse nettsteder viser en ny måte å gjøre ting på, og tar i bruk mye av merkingen vi er vant med fra applikasjoner for pc. Det er plutselig blitt versjoner på nettstedene, og de har gjerne ordet «Beta» i logoen sin. Og «Beta» er et sikkert tegn på at det skal bli en riktig så fancy side etterhvert, og kanskje allerede er.

De fleste web 2.0 sider har ikke lesere, de har brukere. Men hvorfor må man fortelle brukerne at siden de bruker ikke er helt ferdig? Burde jeg finne frem skiltet hvor det står «Under Construction»?

6 tanker om “Hvorfor er nesten alle Web 2.0 sider i Beta?

 1. radiohode

  Hehe. Artig perspektiv. Når er egentlig noe ferdig? Hva med det motsatte? At en site skrev at «This site is finished!» Da får de jo ikke mange returnerende besøkende, med mindre alle tjenester er optimale/perfekte…

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Den tenkte jeg ikke. Så bra. Dette er jo en blogg, så den er alltid «Under Construction». Det kommer jo noe nytt hele tiden, både i form av design, plugin og ikke minst innhold. Men kanskje jeg burde lage en statisk side som faktisk er ferdig. Og slik skal den stå til evig tid… Blir kanske litt kjedelig det og?

  Ettersom flesteparten av alle sider utvikler seg, og får nytt innhold, bør vi kanskje vurdere å innse at vi ikke trenger å si ifra om at det kommer mer. Folk antar vel det selv.

  Svar

Legg inn en kommentar