Den dårlige kunden

Noen kunder vil du helst ikke ha i butikken din. Jeg snakker om disse menneskene som ofte kommer innom, og snuser rundt mens de spør en hel masse. De skal gjerne også få kjenne på produktene du selger. Etter å ha kjent seg litt frem, og vekslet en del ord med betjeningen, takker de for hjelpen og går. Uken etter er de der igjen, med nye spørsmål, og nye ting de vil kjenne på. Etterhvert hilser du ikke lenger på kunden som en kunde, men som en gammel bekjent. En spøkefull tone kanskje.

Og du vet at denne kunden ikke handler stort. Det gjør han aldri, han bare ser og spør. Bruker opp tiden din du egentlig skulle brukt på å gå over hyllene, og alle ordrelistene som ligger bak disken. Noen ganger kjøper han kanskje noe småtteri. Aldri noe dyrt, det skaffer han nemlig et annet sted. Men du er altså kilden til mye av informasjonen han trenger for å gjøre disse kjøpene.

Han kommer innom butikken din igjen og igjen, gjerne med nye spørsmål. Denne gang om tilbehør til utstyret han har sett på tidligere hos deg. Han takker nok en gang for hjelpen og går. Uten å ha kjøpt noe som helst. Eller kanskje han tok med seg noe billig. Noe du vet ingen andre selger noe særlig rimeligere. Det vet nemlig han også. Derfor går han heller dit. Eller bestiller på nettet. Men han vet at det er god hjelp å få i din butikk, så han går dit for å hjelp. Og gjør noen små kjøp iblant, akkurat nok til at du tolerer kunden i det lange løp.

Kunden har det samme mønsteret i mange butikker. Kommer og går. En del halvhjertede spørsmål inne i mellom. Lite kjøp.

-Trenger du hjelp? -Nei takk, jeg bare ser meg litt om. Jo, forresten… Hva tror du om denne…?

Utrolig irriterende, egentlig. Denne kunden er en dårlig kunde. Denne kunden er meg.

4 tanker om “Den dårlige kunden

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg er vel det man kan kalle en overveiende kar. Jeg handler sjelden noe veldig dyrt helt på impuls i butikk. Impulsen blir kanskje utløst i butikken, men jeg kjøper det som oftest over nett. Det er penger å spare på slikt.

  Eksempel er et filter jeg nettopp bestilte til fotokameraet mitt. Sparte en del kroner på sjekke eBay, fremfor norske butikker og nettbutikker.

  Svar
 2. Mia

  hihihi 😀

  Begynte å le da jeg kom til slutten av innlegget. Fantastisk! Først følte jeg sympati for deg, og plutselig så måtte jeg bare le av alt sammen. Du er jammen god, altså!

  Stå på! 😀

  Svar

Legg inn en kommentar