Transformers! Robots in disguise

Da har vi vært på kino og sett Transformers. Jeg hadde ikke særlig store forventninger til denne filmen, men de få jeg hadde ble virkelig innfridd. De er noe utrolig kult med Transformers, selv i dag.

Jeg er jo oppvokst med Tranformers, og hadde flere av figurene som liten. Min favoritt var uten tvil Starscream, roboten som gjør seg om til en F-15 Eagle. Også var jo selvsagt Optimus Prime den store sjefen. I tillegg hadde vi jo hele serien av Dinobots og disse anleggsmaskinene jeg ikke husker hva heter i farten. Er fristet til å kjøpe disse på nytt jeg.

Filmen som nå er kommet ut er selvsagt blitt mer moderne enn den gamle serien opprinnelig fra 1984. Det er moderne mobiltelefoner, og mye snakk om internet og eBay. Jeg satt med litt av samme følelsen som under starten av Ringenes Herre da filmen begynte. Dette hadde jeg ventet lenge på. Jeg var skeptisk til hvordan de kunne klare å lage en bra film om Transformers, denne gamle serien med en ufattelig tynn historie laget for å selge leketøy for Hasbro. Jeg var veldig skeptisk. Starscream To timer senere gikk jeg hjem i regnet og kona forteller meg at dette er noe av det bedre hun har sett i år. Jeg er enig. Klart, det er mye vi kan plukke på ved en slik film. Det er en del av sjangeren. Man trenger ikke like denne filmen, på samme måte som mange ikke liker Ringenes Herre eller Star Wars. Men for meg er dette en del av barndommen min. Heldigvis gjorde ikke Michael Bay den til skamme, selv om enkelte synes filmen var dårlig motorporno for fjortiser. Det er lenge siden jeg var fjortis, jeg er nerd når det gjelder slike ting. Det innrømmer jeg gjerne.

Terningkast 5: Terningkast 5

En tanke om “Transformers! Robots in disguise

  1. Tilbaketråkk: Tranformers: Revenge of the Fallen (2009)

Legg inn en kommentar