Ferien er her, bli kvitt kjæledyrene!

Hvert eneste år er det det samme. Det er tid for sommerferie, og folk innser plutselig at de ikke kan ta seg med dyrene sine på den dyre ferien sin. Dermed gjør de det utroligste: de dumper katter og andre kjæledyr uten å blunke. Det dukker opp døde kattunger og andre dyr i søppelposer funnet i elver og innsjøer, utenfor bensinstasjoner, i skog og andre steder. Hvem gjør slikt mot sitt eget kjæledyr? Jeg blir så utrolig forbanna! Kattunger Jeg har to katter, og er oppvokst med katter fra jeg var bitteliten. Skulle jeg ikke lenger være i stand til å ta meg av mine to katter ville jeg gjort alt som stod i min makt for å skaffe dem et bra hjem. Skulle det likevel vise seg at jeg ikke klarte å finne et nytt hjem til dem, så ville jeg ikke tatt livet av dem. Jeg ville ikke dumpet dem i elva, eller latt dem være igjen i skogen for å klare seg selv. Dersom avliving hadde vist seg å være eneste utvei ville jeg aldri gjort dette selv. Jeg ville tatt med katten til veterinær og fått dyret avlivet der. Det koster en liten sum, men er den mest humane måten å få det gjort på.

Som nevnt har jeg to katter, en rasekatt av typen Maine Coon og en god gammel blanding av gårdsgutt og geit. Sistnevnte ved navn Sprint ble funnet forlatt på en parkeringsplass i en pappeske. Det var også hovedgrunnen til at nettopp han ble valgt når vi var hos Dyrebeskyttelsen.

Jeg er medlem av Dyrebeskyttelsen Oslo og Akershus. Dersom du ønsker å melde deg inn Dyrebeskyttelsen kan du gjøre det via Dyrebeskyttelsen Norge. Det koster ikke så mye, men hjelper mange dyr som har fått en hard medfart.

Flopsy har også skrevet en god post om dette emnet.

8 tanker om “Ferien er her, bli kvitt kjæledyrene!

 1. Genese

  Som du sier: Det gjentar seg hvert år. For det første burde folk tenke på at kjæledyr ikke er noen sesongaffære, men en forpliktelse over år. Skulle det likevel være slik at man ikke kan ta seg av dyrene, så får man ta ansvar. Enten ved en omplassering, eller en human avliving. Det er faktisk også et ansvar å vite når et dyr skal avlives. Sette dyrene ut er ansvarsfraskrivelse av grov sort, Slike saker burde egentlig politianmeldes, men det skjer jo som regel i det skjulte.

  Svar
 2. Flopsy

  Kjempefin post dette!

  Vi har også to katter, en rasekatt og en gatemix. Rasekatten er av typen Abyssiner. Katter er flotte dyr, og fortjener en bedre behandling enn de mange ganger dessverre får.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  All hold av dyr medfører ansvar. Klarer man ikke å ta dette ansvaret skal man heller ikke ha dyr. Dessverre er det fortsatt vanlig å sette bort dyr. Ã… gi dyr i gave er heller ikke uvanlig.

  Flopsy, du glemte å legge inn link til posten din. Men det har jeg fikset.

  Svar
 4. Flopsy

  Takk for link!

  Ã… gi dyr i gave er helt håpløst, med mindre man har en klar avtale med mottageren, og vet at vedkommende både ønsker seg og er i stand til å ta seg av det aktuelle dyret.

  Svar
 5. Cavey

  Ufattelig at det faktisk er såkalt voksne mennesker som gjør slikt. Levende vesener er ikke bruk og kast. Når man får seg et kjæledyr, så får man et nytt familiemedlem – et forhold som varer livet ut. Er man ikke klar for en slik forpliktelse, så bør man kjøpe seg en bamse istedet for. Man kan ikke være særlig medmenneskelig om man ikke gidder å sørge for at kjæledyret sitt blir passet på mens man reiser bort. Har man råd til å reise på ferie, så har man også råd til å spandere noen kroner på dyrepensjonat eller lignende.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  100% enig. Skal man gi bort et dyr må mottageren være klar for det, og gjort det klart at dette er en gave som blir både verdsatt og tatt vare på. En avtale mellom foreldre til et barn er ikke godt nok synes jeg, med mindre foreldrene kan ta over rollen som forsørger for dyret i tilfelle barnet ikke klarer rollen. Dyr til barn er jeg liten tilhenger av.

  Når vi drar på ferie prøver vi alltid å ta med oss kattene våre dersom det er mulig. I praksis kun når vi drar på hytta ikke langt unna. Skal vi lengre vekk sørger vi for å ha noen som kan passe på dem. Jeg er så heldig at min bestemor nesten trygler om å få dem, så det er sjelden et problem.

  Beklager sent svar, jeg har hatt litt ferie og har ikke hatt hverken pc eller mobil siste uken. Det har vært deilig…

  Svar
 7. trine

  Utrolig hva mennesker kan gjøre. Jeg avsky tanken på hva du sier. Som du er med dyr forteller mye om hvem du er.

  Svar

Legg inn en kommentar