Hekta på Mario

Det er ikke lenge jeg siden jeg spilte gjennom Mario 64 på Nintendo 64’en. Nå er jeg i gang igjen. Denne gang er det Paper Mario som står for tur. Jeg testet aldri dette spillet den gang N64 var i skuddet, og det er tydelig at jeg gikk glipp av et bra spill. For det er jo faktisk riktig så moro den dag i dag.

Jeg er cirka halvveis i spillet, og synes det bare blir bedre. Det er riktignok ikke helt samme grafikken som nyere spill, men når man kan justere antialiasing og andre fancy ting i emulatoren er det ikke mye om å gjøre. Moro er det. Paper Mario Det neste blir vel Zelda. Deilig med nostalgi.

10 tanker om “Hekta på Mario

 1. Trond

  hehe. Det er ikke noe som slår Mario. Jeg har alle fire konsollene, og koser meg stadig vekk med Super Mario bros på alle sammen. Skal skaffe meg en Wii med tid og stunder…

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har også vurdert Wii, og vurderer litt fortsatt, men tror nok det utgår. Den er jo ikke HD. Noe TV’en min er. Det blir nok heller en stuepc med emulatorer for tidligere konsoller på. 🙂

  Svar
 3. Frank

  Bruker du joystick når du spiller disse gamle spillene? Finnes det noen joysticks som minner om de gode, gamle C64-stikkene?

  Det funker vel kanskje greiest med joypads, men jeg har ennå ikke funnet noen slike som jeg liker. 🙁

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Nei, jeg bruker tastaturet på pc’en. Men jeg har lett etter en god joypad med analog stikke. Det virker som om det er ganske få av dem. Jeg vil jo helst også ha den trådløs, da jeg sitter noen meter unna tv’en og har tenkt å sette opp en stuepc om kort tid. Eneste joystick jeg har er en sånn force feedback stikke beregnet på flight simulator. Overlegen til nettopp det, men å hoppe rundt med Mario føles litt feil med den.

  Svar
 5. Alf Ivar

  Oooh.. Nostalgi ja.

  Selv synes jeg noe av det morsomste er de gamle pc-spillene. De som sier bip-bip-bip når du kjører bil. Kjører du fortere kommer bip-ene enda litt fortere :o)

  Retro er gøy

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Kunne godt tenkt eg å fyre opp noen gamle amiga spill igjen, men mener å huske jeg ble litt skuffet forrige gang jeg prøvde dette.

  Det finnes jo masse gamle pc-spill som fortsatt er morsomme å spille. Jeg har brukt mange timer på Larry-serien, Moonstone, Ports of Call, Oil Imperium, osv osv osv… Men mange av disse spillene stiller likevel litt svakt etter å spilt gjennom noen Xbox 360 spill og nyere pc-spill.

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg prøver å overbevise kona om at Zelda er greia, men foreløpig uten hell. Hun er Mario fanboy/girl… 🙂

  Svar
 8. Henrik VIken

  Nostalgi er gode greier! Sonic The Hedgehog kom ut på XBL her om dagen og jeg merket at jeg ikke har samme tålmodighet lenger. Jeg skal klare spillet etterhvert men har alltid likt Sonic 2 best.

  Det skal jaggu bli en lang post den dagen jeg drar frem min Commodore 64 med kasettspiller. Uansett så er de gamle spilla litt sånn ‘på reisefot’ spill, der jeg vil drepe litt tid.. Bare synd de ikke kommer på en bundle med 10 – 20 stykker til DS eller PSP.

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Det går jo an å kjøpe en bitteliten pc og installere emulatorer på den… Sonic har jeg spilt så mye at jeg tror det er best jeg holder meg langt unna.

  Svar

Legg inn en kommentar