10 ting som irriterer meg når jeg kjører bil

Det er mange ting som irriterer meg. Noen ting mer enn andre. Her følger en kjapp liste over ting som irriterer meg litt når jeg kjører bil.

 1. Syklister i veien til tross for at det er sykkelsti ved siden av. Jeg forstår godt at mange velger å sykle i veien dersom det ikke finnes sykkelsti, eller fortauet er av veldig dårlig kvalitet. Men når syklistene på død og liv skal sykle i veien bare fordi de kan, da irriterer det meg grenseløst. Det er selvfølgelig flott at mange tar sykkelen fatt istedet for å bruke bil, men bruk gjerne veien som er laget spesielt med tanke på dere.
 2. Syklister som må sykle ved siden av hverandre midt i veien. Noen steder finnes det rett og slett ikke sykkelstier eller gode fortau, så syklistene må sykle på veien. De er i sin fulle rett når de tråkker på. Og de fleste biler uten en rød L i bakruta har ingen problemer med å komme seg forbi dem. Helt til de ligger både to og tre i bredden. De færreste syklister klarer å hold en snittfart på 80 kilometer i timen på flat mark. Jeg derimot, har ingen problemer med å holde den farten som skiltene viser, og vil derfor gjerne forbi. Derfor, når dere legger merke til bilen som kommer bak dere, kan dere gjerne bare slippe meg forbi. Det tar ikke lang tid, og dere slipper den stressende bilden bak dere, og jeg kommer frem i dag.
 3. Folk som ikke bruker blinklys. Blinklysene på bilen er der for å gi tegn til andre bilister, og øvrige trafikanter, om hva du har tenkt å foreta deg. Som oftest er bryteren til lysene plassert veldig hendig, slik at det er lett å ta seg bryet med å bruke dette lyssignalet. Likevel er det tydeligvis mange som har problemer med å bruke blinklys. Noen er kanskje ikke sikker på når de skal bruke blinklys, men de fleste gidder rett og slett ikke. Det er veldig lett å la vær, men heller ikke spesielt vanskelig å ta i bruk. Bruk blinklys når du skifter fil, svinger ut av en vei og i rundkjøringer. Ja, rundkjøringer. Det er egentlig ganske få som blinker i rundkjøringer, til tross for at det er til stor hjelp for andre bilister. Blink deg ut av rundkjøringen, og gi gjerne noen blink til venstre dersom du skal til venstre for midten av rundkjøringen. Ved å gi tydelige tegn i trafikken kan andre lettere tolke hvor du har tenkt deg, og handle deretter.
 4. Bilister som ikke legger seg riktig i trafikken. I tillegg til bruk av blinklys, kan posisjonering av bilen fortelle mye om hva du har tenkt å foreta deg i trafikken. Ved å plassere deg for eksempel til høyre ved sving til høyre, og til venstre ved sving til venstre, gir du god informasjon til biler rundt deg. Er du alene på veien bryr jeg meg lite om hvordan du ligger. Ligger jeg derimot bak deg og du legger deg langt ut til høyre for så å svinge til venstre, da kan det hende jeg ser litt stygt på deg. Bruk hue, så ordner dette seg.
 5. Bilister i rumpa. Noen har utrolig dårlig tid. Til tross for at det går fint unna på motorveien i oppunder 100 km/t må noen bilister legge seg helt opp i rumpa på bilen min. Har jeg mulighet til å legge meg til høyre, så du kan kjøre forbi, gjør jeg selvsagt det. Men når jeg allerede ligger helt til høyre og det ligger hundre biler foran meg kan jeg love deg at det ikke går noe fortere av at du ligger faretruende nære. Da vil du fort merke at bremselysene mine plutselig kommer på, og bilen min kommer fort imot deg. Forhåpentligvis ligger du ikke å sover, så vi kommer fra det uten skader begge to. Men husk til neste gang at bilen min mest sannsynlig ikke er like dyr som din, og at påkjøring bakfra ikke blir min skyld. Denne metoden pleier å virke veldig bra, og de fleste forstår at jeg ikke setter pris på denne typen nærkontakt i trafikken.
 6. De som ligger 10-15 km/t under fartsgrensen. I Norge, som i de fleste land, er det grenser for hvor høy fart vi har lov til å ha med bilen. Dette kalles passende nok fartsgrense. De sirkelformede skiltene med rød kant som du ser langs veien forteller deg hva fartgrensen er akkurat for distansen du tilbakelegger. Noen ganger er det ikke skiltet, da er følgende greit å vite: Vegtrafikkloven § 6, 2. ledd om maks tillatt fart: Dersom ikke annen fartsgrense er fastsatt ved offentlig trafikkskilt, må det ikke kjøres fortere enn 50 km/t i tettbebygd strøk, og utenfor tettbebygd strøk ikke fortere enn 80 km/t. Bestemmelsen angir maksimalt tillatt hastighet. Eller gjelder det selvfølgelig å avpasse farten etter forholdene. Ã… ligge i 80-sone i 65 km/t er for de fleste tilfeller litt vel sakte. Se om du ikke kan dytte litt hardere med høyrefoten.
 7. Fotgjengere og syklister som ikke ser seg for før de hopper ut i veien. Fotgjengere skal man alltid ta hensyn til. Dessverre er det nå en gang slik at en bil som treffer en myk trafikant i selv liten fart gjør stor skade. Jeg avpasser alltid farten dersom jeg ser små barn, dyr eller andre som kan finne på å løpe ut i veien uten forvarsel. Voksne mennesker burde kunne se seg for før de løper ut i veien. Det samme gjelder syklister, som kan finne på å bare hive seg ut i veien. Ofte uten å se ordentlig for i det hele tatt. Påkjørsel av fotgjengere og syklister er ikke veldig uvanlig, og skyldes ofte at bilisten ikke har sett at en eller annen dust skulle ut i veien til å begynne med. Selv om du har retten på din side dersom du blir påkjørt ved et fotovergangsfelt betyr det ikke at er udødelig. Søk kontakt med bilisten og vær sikker på at han eller hun forstår at du skal over veien.
 8. De som kjører mot kjøreretningen på parkeringsplasser. Ved de fleste parkeringsplasser er det en påbudt kjøreretning. Nesten alltid vil denne følge logikken vi er vant til, altså mot klokken. Dersom det er mer enn nok plass til å kjøre i sikksakk i alle retninger, bryr jeg meg lite om hva du foretar deg på plassen. Som oftest er ikke dette tilfelle, og det kan være trangt om plassen. Følg kjøreretningen, og det blir lettere for alle sammen. Det er vannvittig irriterende med folk som tar parkeringsplassen jeg hadde sett meg ut når de kommer fra feil side. Det er rett og slett juks! Er du i tvil om kjøreretningen kan de latterlig store pilene på asfalten kanskje være til hjelp.
 9. Rihanna – Umbrella på radioen hver eneste gang jeg kjører bil. Denne fengende låten har blitt utrolig populær, og spilles tilsynelatende som hver femte låt på radioen. Uavhengig av radiostasjon. Jeg hater den, og har gjort det fra første gang jeg hørte låten. Jeg hører ofte på radio når jeg kjører bil. Slutt å spill den!
 10. Når telefonen min ringer. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg er ikke spesielt glad i å snakke i telefonen. Det vil si, jeg kan godt snakke i telefonen, men jeg liker ikke å ha lange samtaler i den. Spesielt ikke dersom jeg uansett skal møte personen i andre enden i løpet av kort tid. Da kan jeg mest sannsynlig ha den samme samtalen senere. Ã… snakke i telefonen når jeg kjører synes jeg ofte er veldig forstyrrende. Folk kan si hva de vil om handsfree, men jeg har ikke 100% fokus på kjøringen når jeg snakker i telefonen. Derfor har jeg gjerne veldig korte samtaler i bilen. Bil i regnvær

The one thing that unites all human beings, regardless of age, gender, religion, economic status or ethnic background, is that, deep down inside, we ALL believe that we are above-average drivers. -Dave Barry

11 tanker om “10 ting som irriterer meg når jeg kjører bil

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg tror neppe at det er sunt å bli så irritert i trafikken som jeg blir. Forhåpentligvis går det litt over etterhvert. Eller ikke.

  Svar
 2. Cavey

  Jeg ble sittende å si ja, JA, JAAA!! for meg selv da jeg leste dette! Jeg er så enig! Den umbrella-sangen hadde jeg ikke hørt. Jeg måtte sjekke den på YouTube, men gadd ikke høre mer enn 1 minutt av den :p Det verste jeg har sett av sykling utenfor sykkelsti, var opp mot Os. Der er det sykkelsti som er så bred at man trolig kunne kjørt bil på den (splitter ny også!), hadde det ikke vært for svingene. Likevel syklet de – 2 i bredden – midt på veien, i verste rush. Det må da være lov å bruke hodet! Jeg har selv veltet ut min frustrasjon mang en gang om syklister (de som ikke følger trafikkreglene, og som sykler som griser).

  Svar
 3. bxc

  a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella a a a a a a umbrella

  irriterende når folk må høre på p3 7-8 timer om dagen og den sangen spilles som hver 5. sang ja..

  Svar
 4. Flopsy

  Haha, artig post!

  Jeg er enig i det meste, med unntak av punkt 1. Det kommer seg nok av at jeg har syklet litt for mosjonens skyld (det er dessverre en stund siden nå), og da er det helt håpløst å skulle måtte bruke gang-og sykkelstier. Hvorfor? Fordi de som regel er overfylte av gående mennesker som det er vanskelig (og farlig) å komme forbi, særlig når man holder litt fart. Syklister har dessuten lov til å bruke veibanen selv om det finnes gang-og sykkelsti, men de bør selvsagt ikke ligge to og tre i bredden.

  Ellers helt enig når det gjelder Rihannas utrolig enerverende Umbrella-sang. Fyttekatta, den er helt forferdelig.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Minneapolise: Du går ikke glipp av noe.

  Cavey: Jeg kjører noen ganger oppi Maridalen. Der sykler de også alltid midt i veien, men der er det heller ikke sykkelsti så jeg pleier ikke å irritere meg over det. Men de kan jo flytte seg litt når de hører bilene komme bak for det. I det minste sykle etter hverandre i stedet.

  bxc: Velkommen skal du være. Hadde jeg måttet høre på P3 7-8 timer om dagen hadde jeg blir alvorlig deprimert. Takk gudene for mp3 og hodetelefoner. Ille nok at en på jobben insisterer på å ha på P1 hele dagen.

  Flopsy: Jeg har ingenting imot syklister som bruker veien ved behov. Men som oftest gjør de det fordi de kan. Fordi de har lov. Jeg syklet mye før, og hadde aldri noen problemer med å bruke gangsti nesten hele tiden. Noen ganger går det ikke, og det er jo helt greit at de bruker veien da. Men det går an å bruke hodet litt også.

  Her om dagen fikk jeg nesten en syklist i siden midt i en rundkjøring, til tross for tom sykkelsti (ny av året også). Han fulgte ikke filen han lå i, men syklet rett gjennom uten å se seg for. Selvsagt ikledd sporty sykkelutstyr og fancy Tour de France klær, så han var vel proff og dermed tilgitt. Neste gang tar jeg han med døra.

  Svar
 6. Tilbaketråkk: En fin bil, en fransk filosof og noen kulturelle koblinger at radiohode

 7. Solveig

  bra post 🙂 men jeg håper du er snill med syklistene …

  når folk kjører tett oppi rumpa på meg senker jeg farten. det må jeg jo gjøre, for når de minker sikkerhetssonen bak meg må jeg minke farten for å føle meg like trygg. dessuten er det en del av meg som liker å gi dem det motsatte av det de vil ha 🙂

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Selvsagt er jeg snill med syklistene, Solveig. Det gagner hverken meg eller dem om jeg kjører dem ned heller. Spesielt ikke dem.

  De fleste syklister legger seg pent og rolig til høyre, og gir meg nok rom til å kjøre forbi selv med møtende biler. Noen gjør ikke det, fordi de vet at de har rett til å kjøre i veien. Istedet ligger de midt i veien og sykler alt de kan, i troen at de sykler like fort som jeg kjører. Jeg kjører ikke spesielt fort, men en syklist klarer ikke holde samme farten på landeveien.

  Jeg er også litt tilhenger av å gi folk det motsatte av det de vil ha noen ganger. Det er noe veldig tilfredsstillende ved å nekte folk noe. Men bare hvis de ikke fortjener det selvsagt.

  Svar
 9. L

  vær glad dere har lappen a, helvette ikke klag på alt lol

  la meg klage

  PS: ikke slipp fram oss i kjøre skole bil, det er ikke kult at du er snill . du bare forvirrer meg! JAAA og for guds skyld bruk blinklys!!! hilsen ei som hater kjøretimer. boffffff

  Svar

Legg inn en kommentar