Grensen mellom Facebook og MySpace blir stadig mindre

Alle vet at MySpace er et sirkus uten like. 196,500,430 ((Fra Wikipedia: List of social networking websites)) brukere er med å skape noe jeg ikke helt vet hva er. En salig blanding av tullball, videoer, dagbøker, blogger, bilder og gudene vet hva. Felles for de fleste profilene er at de er enten tomme eller tilsynelatende designet av Stevie Wonder i pillerus. Det finnes faktisk mange bra sider blant søppelet også. Jeg har sett dem, men orker ikke finne noen akkurat nå. Felles for nesten alle disse er at de er del av noe, som et band eller lignende.

Facebook begynte med en litt annen greie. Her skulle man finne sine venner, og det ble fort om å ha størst vennekrets. At vennekretsen består hovedsaklig av folk du ikke har sett på 10 år fikk bare være. Jeg holdt meg unna lenge, men etterhvert ble det for slitsomt å overse invitasjonene som kom inn daglig ettersom Facebook tok av. For det tok virkelig av. Plutselig fant hele verden Facebook samtidig, og det ble ansett som unormalt å ikke befinne seg der. Jeg registrerte meg, og sørget raskt for å gjøre profilen min litt mer «anonym». Du finner meg i tryneboka, men kun et profilbilde er tilgjengelig. Jeg har fjernet «veggen» hvor andre kan legge igjen beskjeder, samt fjernet muligheten for å tagge meg i bilder som blir lagt ut. Jeg ønsker rett og slett å ha kontroll over min online tilstedeværelse. Med 34 millioner ((Se punkt 1)) andre brukere ser jeg ikke nødvendigheten av å brette meg ut online. Det holder lenge med en enkel blogg her. Egentlig burde jeg slettet hele profilen min.

Etterhvert som Facebook har blitt større har det skjedd en stor endring for brukerne. De kan nå bruke tonnevis av applikasjoner som alt man måtte ønske. Det lages nye applikasjoner hele tiden, og noen ser ut til å bruke hver eneste en. Det begynner å ligne på MySpace. Med bilder, sitater, videoer, dikt, spill, poking, superpoking, ultrapoking og invitasjoner til fester og sammenkomster av alle slag er det ikke rart jeg sjelden er innom. Sirkuset er i gang.

Jeg tror jeg skal sjekke om noen kjente er på LinkedIn jeg.

6 tanker om “Grensen mellom Facebook og MySpace blir stadig mindre

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har registrert meg på mange nettsider. Altfor mange egentlig. Men jeg stiller alltid krav til seriøsiteten for siden. Eneste vennesider jeg er medlem i er Facebook (som jeg vurderer å avslutte konto på) og LinkedIn (som retter seg mer mot bedrift og kontakter i den sammenheng). Andre sider som handler om å ha flest kontakter på samme måte har jeg styrt greit unna. Det hender jeg får invitasjoner til hi5, ringo, twitter og annet tull også. Jeg trenger ikke disse tjenestene.

  Egositen, jeg er nesten enig med deg. Bloggen er en hobby, mail og sms er kjekt. Skal jeg ha kontakt med venner så ringer jeg, eller de ringer meg.

  Så dere som ikke har hørt fra meg på 10 år: Vi er ikke bestevenner lenger. Sorry. Men ring meg gjerne, så kan vi finne på noe igjen. Jeg er litt lei av disse «Vi kan møtes til en kaffe/øl en dag»-meldingene på Facebook. Dere vet like så godt som meg at det bare er vissvass.

  Svar
 2. M@rqs

  Hepp Her måtte jeg jo si noe. Myspace er ikke der for verdens beste designere, men jeg innrømmer at jeg i det siste har vært mye innom. Grunn: Veldig mye pønk band som jeg liker er ikke signert på labels og deres måte for PR er å bruke MySpace. Henviser her til innlegget mitt om pønk festivalen i England på fylleangst. Veldig mange av linkene er til MySpace. Dette gjør det veldig mye enklere å finne band som er veldig bra men IKKE er på VG lista. Facebook er snodig. Har konto men er sjeldent innom. Innrømmer at jeg har funnet igjen gamle kompiser som jeg ikke har sett på 5 -10 år. Som det viser seg bor i nærheten av der jeg bor. Så enda en grunn til å ta en øl sammen med gamle venner. LinkedIn er en av de bedre sidene på nettet. Veldig grei side for sjekking av jobbmarked osv. Et kontaktnett som i dagens samfunn er veldig viktig for å få en fot inn i firmaer og lignende.

  Snodig at du ikke nevnte Underskog.

  Men det kan være greit som du sier å ikke gi for mye innformasjon om seg selv på nettet.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  M@rqs: at jeg ikke nevnte Underskog er egentlig ikke så rart. Jeg kjenner ikke noe til den. Kikket kjapt innom nå, og ble ikke mye smartere av det… Savnet en «Hva er det vi egentlig driver med». Den kalenderen er sikkert fin, men jeg vet ikke nettsiden egentlig handler om. Får lese litt om den senere.

  Jeg nevnte det du nevner om MySpace i posten, om enn ikke så veldig dekkende som du fikk frem. Anbefaler alle pønkinteresserte her å besøke posten til M@rqs «Born a rocker, die a rocker».

  Ser stadig vekk mange legger ut info om seg selv eller andre på nettet som jeg ville forsiktig med. Jeg er ikke veldig glad i å finne bilder av meg selv på nettet når jeg ikke har godkjent de selv. Bilder fra fester og lignende er ikke nødvendigvis positivt i jobbsammenheng. Synes egentlig det også er rart at så mange legger ut bilder av barna sine, med tanke på hvor mange gærninger som bruker nettet.

  LinkedIn er seriøst, og brukes til noe helt annet enn de andre nevnte nettstedene. Jeg har faktisk fått flere henvendelser fra eventuelle arbeidsgivere via LinkedIn.

  Svar

Legg inn en kommentar