Eldre toppløse damer på morgenen, anyone?

Som folk flest har jeg faste rutiner om morgenen. Alarmen går klokken 06:00, jeg utsetter det litt, men kommer meg etterhvert opp og inn på badet. En like trøtt fyr møter meg i speilet, og skjærer grimaser til meg. Jeg enser han knapt, men tar tannpussen før jeg hopper i dusjen. Som vanlig hører jeg kona stå opp for å ta seg litt frokost, til tross for at hun skal ingenting på flere timer. Hvordan klarer hun det? Hun la seg jo etter meg, og jeg er knapt i live så tidlig.

Etter en oppkvikkende dusj, litt godlukt og klær på kroppen er jeg klar for å møte dagen. Jeg spiser sjelden frokost. Heller ikke i dag. Jeg begynner allerede å få litt dårlig tid, men skal bare ta kattesanden før jeg går. Morgenen er med andre ord identisk med de andre i uken. Kattesanden har vi plassert på balkongen, av praktiske årsaker. Jeg skooper opp kattedritten i søpla jeg skal ta med meg og knyter posen, snur meg og blir litt satt ut. Ikke lenge, men kanskje et halvt sekund bare.

Hun har nok hørt meg, for hun snur seg og ser rett på meg. Øyekontakt. Jeg er rask på labben, og smetter inn døra igjen. Det tar enda noen sekunder før synes forsvinner fra netthinnen. Den snart pensjonerte overvektige damen, iført kun et telt av en truse.

16 tanker om “Eldre toppløse damer på morgenen, anyone?

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Vibeke, jeg ble ihvertfall litt satt ut! Tok litt tid før jeg klarte å tenke klart igjen.

  Egoisten, det går bedre nå. Jeg måtte jo le litt av den gamle damen også. Hun så litt komisk ut der hun sto. Men det syntes kanskje hun om den stakkars mannen som måtte se henne sånn også.

  Jeg regner med at hun fortsatt hilser på meg når jeg ser henne i oppgangen, så det er nok ingen større skade skjedd.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  radiode, det var ingen drøm, nei. Kunne vært et mareritt, men akk, ikke det heller.

  Neida, jeg har vel sett «vanlige» toppløse damer før, så det var ikke så ille. Ble bare litt overrasket og satt ut der og da.

  Svar
 3. Minneapolise

  Leste igjennom litt vel fort første ganger tror jeg, trodde det var kona di du kalte en «snart pensjonerte overvektige dame, iført kun et telt av en truse». Leste heldigvis om igjen før jeg la igjen en sinna kommentar 🙂

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  André, stygt redd for det. Godt jeg ikke sover alene om nettene. Kjekt å ha trøst når man våkner svett og gråtkvalt.

  sjukheit, jeg kan på ingen måter anbefale en slik «vekkerklokke». Konsekvensene som følger lite forsket på, så det kan faktisk være helsefarlig.

  Minneapolise, kona bruker ikke telt. Heldigvis. Det er godt du leste gjennom en gang til.

  Skulle nabodama eller bekjente av henne tilfeldigvis lese dette får jeg trøste med at jeg har sett verre. Har vært både i sydligere strøk og langs svenskegrensa på båtferie.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  «Vanlige» ja. Med andre ord: folk som ikke under noen omstendigheter blir ansatt som statister i CSI:Miami. Vanlige folk er de det er flest av. Ikke spesielt fantastiske ene eller andre veien. Slike som deg og meg. Ihvertfall meg. For alt jeg vet løper du rundt på hustak i trikot om nettene. Captain Radiohead, I presume?

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Alt annet enn single, PartyGirl. Giftet meg ifjor.

  Du slipper ihvertfall å være redd hver gang du går ut på balkongen, Martin Og det rene fotografiet på netthinnen…

  Svar

Legg inn en kommentar