Hva skal jeg stemme ved kommunevalget?

Jeg er ikke veldig politisk engasjert av meg. Jeg kan knapt skille partiene fra hverandre, og vet lite om hva de forskjellige står for. Likevel har jeg tenkt å stemme. Tror jeg.

I det siste har jeg lurt på om jeg bør stemme eller ikke. Konklusjonen er blitt et rungende «kanskje». Jeg kommer nok til å stemme, men aner ikke på hvilket parti foreløpig. For meg virker det kanskje som om det ikke er så nøye hva jeg stemmer. De fleste politikere er like troverdige som advokater, og vil kanskje lyve om hva som helst for å bli valgt. Derfor vet jeg heller ikke hvilke saker jeg bør legge vekt på. De som er viktige for velgeren er ikke nødvendigvis så viktige for politikerne når det kommer til stykket. Dette har vist seg gjeldende så altfor ofte, dessverre.

Jeg har tatt noen tester på nettet for å hjelpe meg med å bestemme hva valget skal bli. Lite til hjelp, da de gir meg fullstendig forskjellige resultater.

Jeg kunne stemt blankt, men ser egentlig ikke hvordan det kan hjelpe. Da er det bedre å ha en mening. Det positive med å stemme blankt er selvsagt at ingen kan gi deg skylden i ettertid, uansett hvordan det går.

Jeg har en teori om at det kan lønne seg å stemme på de som sitter med makta. Dette høres kanskje lite gjennomtenkt ut, og det stemmer helt sikkert, men noe sier meg at det tar litt tid å få orden på ting når man styrer med så mye politikk. Kanskje er en periode litt snaut? Kanskje en periode til er nøyaktig hva som trengs for å få snudd skuta? Neida, jeg tror ikke på dette selv. Jeg får sette meg inn i lokalpolitikken før jeg bestemmer meg.

10 tanker om “Hva skal jeg stemme ved kommunevalget?

 1. Knut Stian Olsen

  Som en liberal person (ikke liberalist) må jeg anbefale deg å finne ut mest mulig om Venstre og forhåpentligvis finne ut at din stemme også burde gå til nettopp Venstre…

  Godt valg

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg får studere de lokale partiprogrammene nøye i løpet av uka som kommer, Knut Stian. Har vel en vag idé om hva jeg skal stemme, men har langt på vei bestemt meg.

  Svar
 3. Egoisten

  Jeg skal i motsetning til andre her i kommentarfeltet ikke gi deg noe råd om hva du skal eller bør stemme. Det bør og skal være helt opp til deg selv. Du bør derimot gå igjennom partiprogrammene i din kommune + sjekke gjennom listene til partiene. Det er forskjellige utfordringer fra kommune til kommune, og dermed ingen a4-løsning. Selv er jeg krystallklar på hva jeg skal stemme til fylkestinget, men usikker i forhold til kommunen. Godt valg!

  Egoisten – Ã…tgaumsforvaltar med forsøk på nøytral holdning

  Svar
 4. Fredrik Mellem

  Det er en ting du sier her som jeg har lyst til å knytte en kommentar til:

  «Derfor vet jeg heller ikke hvilke saker jeg bør legge vekt på. De som er viktige for velgeren er ikke nødvendigvis så viktige for politikerne når det kommer til stykket. Dette har vist seg gjeldende så altfor ofte, dessverre.»

  Det er det mye sannhet i. Nå er det selvsagt ikke tilfeldig hva politikerne snakker om i valgkampen. Vi har heldigvis politiske partier som vet hva de skal markedsføre seg på. Jeg sier heldigvis – fordi i motsatt fall ville vi hatt amatørmessige partier til å styre landet. Likevel er det opplagt at svært mange velgere har en hjertesak eller to som ikke når opp på kartet i valgkampen.

  Samtidig er det også slik at velgerne ofte ikke er mest opptatt av de sakene som er mest krevende for politikerne. Kommuneøkonomiproposisjonen er ikke akkurat det vanligste temaet rundt lunsjbordene – men den er særdeles viktig for alle lokalpolitikere.

  Vel – slik kunne jeg holde på å synse… La meg bare avslutningsvis advare mot det første rådet her – med mindre du da synes det er greit at FrP styrer. I så fall kan du trygt stemme Venstre. Se denne: http://sosialdemokrat.blogspot.com/2007/08/venstre-garanterer-fortsatt-frp-styre-i.html

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Henrik, midt i 30-årene er kanskje litt i overkant, men jeg skal selvsagt undersøke de største partiene nøye før jeg stemmer. Om det blir AP eller ikke er på ingen måter avgjort. Jeg er fortsatt litt grønn, så det blir å lese partiprogram og meninger i uka som kommer så jeg får tatt ett bevisst valg.

  Egoisten, jeg har nettopp funnet frem programmene til de fleste partier jeg anser som alternativer for meg. Det letteste ville jo selvsagt vært å ikke stemme i det hele tatt, men det blir litt bortkastet. Man lever tross alt i et demokrati, så det er greit å få frem sin mening og. Så kan vi klage i etterkant når politikerne ikke oppfyller valgløftene sine. Jeg bor forøvrig i Lørenskog kommune.

  Fredrik, ettersom jeg er såpass lite politisk orientert for tiden er det også vanskelig for meg å anse hvilke partier jeg absolutt ikke vil styre. Men i løpet av uka er jeg blitt en racer på politikk. Så kan jeg komme med en etterpåklok post om valget uken etter.

  Svar
 6. radiohode

  Du kan stemme i tråd med hva jeg vil at du skal stemme. I motsatt fall dukker Espen Lie opp på døra di med et balltre. Det er opp til deg… 🙂

  Svar
 7. sjur

  det er vel hva enkelte på høyresiden håper på at velgerne skal gjøre… (stemme på de som vil gi mest klingende mynt tilbake) velgdeltagelsen ved forrige kommunevalg lå forøverig på ca 60 % om jeg ikke husker feil (64?)

  Svar

Legg inn en kommentar