To dager med Internet Explorer

Så var det slutt. Jeg fikset det rett og slett ikke. Listen over ting som irriterer meg er lang. Det er så mange ting som bare fungerer bedre i Firefox, og høyst sannsynlig i Opera og, at det bare er tull å fortsette. Irritasjonen over småting bygger seg opp, kanskje ikke for de som ikke er vant til noe annet, men for meg er dette et lite helvete. Helt enkle operasjoner må gjøres tungvint.

Jeg er fullstendig klar over at Internet Explorer har kommet et langt stykke de siste årene. Velkommen etter. Og høyst sannsynlig finnes det hurtigtaster eller annet som gjør ting lettere for meg. Men jeg er ikke vant med IE, og synes det er tungvint. Så når jeg forsøker å søke på en side forventer jeg at ved å trykke på ctrl-f vil jeg få jobben gjort. Og det fikk jeg også, men akk så tungvint. Klarer ikke IE å søke på ordet mens jeg taster det? Må jeg virkelig trykke meg til neste, neste, neste på den måten? Ja, jeg vet det ikke tar mange sekundene ekstra, om noen, men det er altså så tungvint. Jeg kan ikke skjønne hvorfor det er sånn, annet enn for å forbruke ekstra kalorier.

Og hvorfor fungerer sjelden disse fancy menyene og slikt i IE, men fint i både Firefox og Opera? Tipper de fungerer fint i Safari og andre «ordentlige» nettlesere og. Et godt eksempel er hjemmesiden min, hvor menyene på høyresiden skal være mulig å lukke og flytte som man vil. Og holde seg sånn til neste gang du besøker siden. Vel, med IE kan du hverken lukke eller flytte på menyen. Det fungerer ikke. Dette kan jo være at det ikke brukes en standard (sannsynligvis), men det er irriterende for det.

Firefox spiser IE til frokostSå ville plutselig ikke IE lenger vise meg url for linkene jeg hadde musen over. Da var tålmodigheten slutt. Firefox, med nødvendige tilleggsprogrammer, er installert igjen. Jeg har fått ro i sjelen atten en gang. Det var godt å få det ut.

Let the flaming begin…

25 tanker om “To dager med Internet Explorer

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Hei hei hei. Plutselig dukket det opp en IPhone-fanboy her og disser kommentatorene mine. 🙂

  Btw, Martin, når kommer egentlig IPhone. Jeg trenger en ny mobil. Eller kanskje du har andre forslag. Du har ihvertfall tydelig meninger om temaet, så det ville være interessant å høre hva du anbefaler.

  Svar
 2. André

  Jeg gjetter på at Martin anbefaler alt som ikke er en Windows Mobile 😛 Noen som har merket hvor lite politisk korrekt det er å si et eneste styggt ord om iPhone? jeg har faktisk begynnt å lese bloggen til Kyrre igjen bare fordi han disset jesustelefonen 😛 (og litt fordi RSS feeden hans plutselig funket i dag)

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  IPhone ser bra ut den, for all del. Men innen den kommer til oss er den vel gammel. Og så fantastisk er den vel heller ikke? Det virker jo som om folk forventer at den skal forandre verden, gjøre alt annet avleggs (IPod inkludert), og sørge for fred på jorden. Men det er jo tre ønsker på en gang, og det går som kjent ikke.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Ja, jeg klarte faktisk to hele dager, Thomas. De var fylt av frustrasjon. Men så brukte jeg nesten begge dagene utelukkende på å lese dokumenter, og lite surfing på nett.

  Svar
 5. M

  siden din burde fungere i både ie og firefox. typen driver et firma som designer websider, og de sjekker at både design og det tekniske fungerer både i ie og firefox. mesteparten av surfere bruker fremdeles ie, så at siden ikke fungerer i ie er en ganske stor mangel:/

  og jeg synes firefox er utrolig irriterende. hva er det med de fanene øverst for hver nye side du besøker? skjønner de ikke at fanene til vanlig ligger på oppgavelinjen, og at å i ha faner øverst bare er unødvendig og uvant?

  og firefox ville jeg skulle installere et program som organiserte favorittene mine, men det eneste det gjorde var at jeg ikke fant favorittene mine i det hele tatt, men måtte bruke tilleggsprogrammet til å søke etter den favoritten jeg var ute etter!

  i tillegg ordner firefox alle favoritter alfabetisk, slik at mappene ikke blir liggende øverst, men havner ofte langt ned på listen, og jeg må scrolle ned for å finne de jeg bruker oftest, som også var grunnen til at de ble lagt i mapper til å begynne med. jeg kan ikke dra dem oppover og ordne rekkefølgen på dem selv, for neste gang jeg starter firefox er de alfabetiske igjen.

  så etter noen dager med firefox gikk jeg tilbake til ie igjen. men ie 7 er en stor flopp, så hvis det var den du prøvde kan jeg forstå at du ikke likte den:)

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  M, siden min fungerer fint i både IE, Firefox og Opera. Har ikke testet noen andre, men tror den fungerer greit i de fleste. Det er bare noen finesser ved siden som ikke fungerer i IE, ingenting som ødelegger så veldig for leseren. Dersom ikke leseren har vært innom siden med Firefox, og testet lukking og flytting på menyer, vil ikke leseren vite at det ikke fungerer i IE engang. Så med andre ord ikke et stort problem. Tror uansett veldig få gidder å «redesigne» siden min når de er innom.

  Fanene i Firefox kan man selvfølgelig velge om man vil bruke eller ikke. Legg merke til at Internet Explorer også har dette i senere versjoner. Det bare fungerer ikke like bra. Noen pc-brukere liker faktisk å ha fanene øverst på skjermen. Eller finnes det plugins for å la deg ha fanene hvor som helst omtrent i Firefox. Det ligger ikke faner til vanlig på oppgavelinjen, der ligger det programmer. To veldig forskjellige ting.

  Det finnes utallige tilleggsprogrammer/extensions/addons til Firefox, deriblant en del for å håndtere favoritter. Noen er selvsagt bedre enn andre. Jeg har prøvd flere som jeg har vært fornøyd med, men endte opp med å bruke http://del.icio.us og deres addon. Jeg er gjerne på nett når jeg skal bruke favoritter uansett. Nå har jeg tilgang til de fra hvor som helst. Praktisk.

  Høres ut som om du har et dårlig system i favorittene dine, M. Organiserer man favorittene ordentlig, kan jeg ikke helt se problemet. Hvis man ikke har mangfoldige tusen favoritter da. Men det har du vel ikke?

  IE7 er nok det nærmeste mål MS noensinne har vært med en nettleser. kort og godt har de sett på hva de andre har gjort, og fulgt etter.

  Takk for en lang og god kommentar, M. Her er vi som du sikkert skjønner fullstendig uenige, men det er godt å frem synspunktene til andre og. Spesielt når de er annerledes enn mine.

  Svar
 7. André

  IE6 som tydeligvis er M’s favorittnettleser er en helt utdatert nettleser, den har uendelig mange sikkerhetshull og leser ikke standarder. Hvis typen din er webdesigner overrasker det meg faktisk litt at han ikke har fått deg vekk fra denne nettleseren.

  Som XMasb sier så er IE7 Microsofts forsøk på å ta tilbake markedsandelen som FF og Opera har. De har laget en bedre nettleser, men den er fortsatt langt fra perfekt.

  Når det kommer til favoritter har du nok ikke prøvd mye, FF lar deg nemlig sortere favorittene dine akkurat slik du vil. Det er også litt morsomt at du faktisk avskriver en nettleser fordi en tredjeparts programvarelevrandør har laget et plugin som ikke fungerte slik du trodde det skulle.

  Jeg annbefaler deg å se på FF eller Opera en gang til , og denne gangen prøver du å finne løsninger på ting som plager deg med nettleseren, det meste er faktisk enkelt å løse (eller få til) i disse to.

  Lykke til…

  (XmasB: Hva var det jeg sa om hva som var akseptabelt og ikke å «disse» ? 😛 )

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Det han sa. 🙂

  Dette var ikke dissing, André. Bare opplysning av fakta. Microsoft har mange gode programmer, men nettleser er dessverre ikke en av dem.

  Svar
 9. M

  bare hyggelig det:)

  når man har flere vinduer av ie åpne fungerer oppgavelinjen på lik linje med fanene øverst i firefox. jeg har favoritter i mapper, fordi jeg har sikkert flere 100 av dem. f eks har jeg en mappe for linker som er nyttige for photoshop, en mappe for alle websidene jeg eier, en mappe for alle bloggene jeg liker å lese osv. mye mer organisert enn å ha alt sammen i tilfeldig rekkefølge. og jeg vil ha mappene øverst i listen over favoritter, fordi det er dem jeg bruker mest.

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Dersom du hadde prøvd Firefox eller Opera over en lengre periode er jeg overbevist om at du aldri ville prøve IE igjen. Det krever litt tilvenning, men gevinsten er stor.

  Ã… ja, jeg er en Firefox fanboy. 🙂

  Svar
 11. M

  andré: som webdesigner må typen sørge for at websider vises best mulig for flest mulig, og de fleste bruker fremdeles ie, derfor bruker han den. han hater mac, men han har en stående på kontoret slik at han kan sjekke at websidene vises tilfredstillende på den også.

  jeg prøvde ie 7 fordi jeg kjøpte meg pc med vista tidligere i år, men jeg syntes den var utrolig irriterende. etter 3 måneder var jeg så lei at jeg installerte xp igjen – med ie 6.

  Svar
 12. Audun

  M: Man får IE7 til XP også. Jeg misliker IE7 av flere grunner, og en av dem er helt enkelt symbolene som brukes er lite intuitive, og nettopp det med søk som ble nevnt. I Firefox kan man også bruke Shift-7 for å kjøre et kjapt søk. Da forsvinner søkefeltet etter at du har gjennomført søket. Bruker den enormt mye.

  Tror jeg ville lage et image av XP med IE7 i så fall, eller brukt slipstreaming for å lage en CD/DVD med siste oppdaterte pakker til XP.

  XmasB: En kjenning av meg har en fullt fungerende iPhone med norske tegn og alt. Han har brukt simkort-hacket som ligger ute. Bikkjekul telefon, selv om jeg ikke er noen Apple fanboy selv. Har forresten hatt en Windows Mobile til test noen dager. 3 dager senere byttet jeg den ut med den gamle Sony Ericsson K750i igjen. Ikke helt uten grunn. Jeg forsov meg blant annet til et kurs fordi den #@£% ikke ville ringe (alarm) når jeg hadde den på vibrering 🙁

  Svar
 13. XmasB Innleggsforfatter

  Hei Audun! Jeg har nettopp bestilt meg en Nokia E65 som ny telefon. Har hatt denne før og var veldig fornøyd med den. Forrige arbeidsgiver ville ha den igjen… Var veldig keen på å teste en ny telefon, som f.eks HTC Touch eller S710, men endte med å ta et sikrere valg. Vurderte også Sony Ericsson, men har bare dårlige erfaringer med de dessverre. Gamle erfaringer, så de har sikkert blitt bedre de og.

  Svar
 14. XmasB Innleggsforfatter

  De fleste mobiltelefoner skal vel lage lyd ved alarmen uansett? Selv ved lydløs. Ganske sikker på at min Nokia E65 gjorde det. Skal sjekke når jeg får den nye.

  Svar
 15. XmasB Innleggsforfatter

  Ok, da kan man egentlig bare skylde seg selv kanskje. 🙂

  Selv savner jeg en mobil som er mer modulbasert, slik at jeg selv kunne valgt hver enkelt lille ting jeg ville hatt med, og fjernet alt jeg ikke ville hatt med. Eller om jeg rett og slett kunne programmert hver minste lille ting. Ulempen er selvfølgelig at en slik mobil ville blitt for komplisert.

  Svar
 16. Audun

  André: Jeg bruker mobiltelefonen som vekkerklokke, og ønsker ikke å bli forstyrret midt på natta av telefonsamtaler og SMS. Det naturlige da er å sette den på lydløs. Nå skal det sies til telefonens forsvar at det fantes et valg for å sette egne innstillinger for alarm, men det burde etter min mening vært standard at den ringte. Neste gang tester jeg først 🙂

  XmasB: Helt enig. Telefoner man kan gjøre alt med ville vært stas, men da bør standardinnstillingene være fornuftige da. Eksempelvis (når vi først er inne på iPhone) kan man legge inn SSH-server/klient på en hacket iPhone. Tøft å kunne fjernstyre linuxservere med telefonen trådløst. Det åpner jo for uante muligheter.

  Svar
 17. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg tror det kommer til å komme modulbaserte mobiltelefoner etterhvert. Det er jo bare å se på pc, hvor man typisk kan tilpasse de fleste komponenter. Og mobilen begynner stadig å ligne mer på en pc, så det virker ganske naturlig. Tilpasning av programvare er det jeg savner mest. Om jeg kunne satt opp egne programsnutter som en integrert del av OS’et i telefonen.

  Problemet er som nevnt den gjennomsnittlige bruker, som på ingen måter har interesse av en slik løsning med det første. Og markedet tilpasser seg hele tiden behov. Eller skaper behovet.

  Svar

Legg inn en kommentar