Nytte ved kategorier?

Jeg har en tid vurdert å fjerne kategorier fra bloggen min. Enten det, eller benytte de på en bedre måte. Som oftest føler jeg alle poster fint passer inn i kategorien «Drunken Ramblings», min generelle kategori. Selv bruker jeg sjelden eller aldri kategorier når jeg leser andres blogg. Unntak er selvfølgelig bloggene som er fokusert på tekniske ting eller for eksempel film, hvor kategorier gjerne virker mer fornuftig.

Så spørsmålet blir da, er det noe poeng for meg å benytte kategorier i det hele tatt?

[poll=4]

10 tanker om “Nytte ved kategorier?

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Det er nettopp derfor jeg vurderer å ta de bort. Alternativt kunne jeg heller innføre tag’er. Det ville mest sannsynlig passet bloggestilen min mye bedre også. Jeg lar denne avstemningen gå en uke, så får vi se hva jeg gjør.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Godt å se deg, radiohode. Venter fortsatt på comebacket ditt. Jeg lar majoriteten bestemme. Hvis jeg orker kan jeg jo gå gjennom hver post å virkelig tenke gjennom hvor den hører hjemme. Men tags vil jo egentlig gjøre samme nytten, synes du ikke?

  Svar
 3. Hjorthen

  Tja, det ser ut som om folk bruker kategoriene ihvertfall littegrann? Ihvertfall borte hos meg, men selv er jeg ikke så sprek på å bruke dem hos andre. Tags gjør jo samme nytten, og funker kanskje enda bedre, men den gangen jeg eksperimenterte med technorati tags på den gamle blogger-bloggen min syntes jeg mest det var bare pes å drive å finne de rette tags fra gang til gang. Men det var nå meg da…

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Hjorthen, jeg er ikke så opptatt av Technorati. Om tagene ikke passer med deres system bryr jeg meg nok lite om. Men jeg har inntrykk av at de fleste uansett bare leser siste poster etterhvert som de kommer. Enten via RSS, bloggrevyen/bloggarkivet eller tilfeldig. Noen klikker litt rundt, men ikke veldig mange. Tags ville nok også gjort bloggen mer oversiktlig i lengden. På en litt rotete måte, selvsagt. Slapp av, jeg kommer ikke til å ha en tag-cloud. Det er noe av det teiteste jeg ser.

  Alternativt kommer jeg til å fortsette med kategorier, men fjerne et par av dem, slik at 90% havner i kategorien «Drunken Ramblings». Godt mulig jeg bytter navn på denne kategorien i så tilfelle. Beskrivelse på en generell kategori er meningsløst, så jeg får se om jeg gidder.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Det går på mye av det samme, Thomas, så jeg lar den være jeg. Kommentarene sier mye mer enn resultatet av en slik avstemning. Det heller fort mot tags. Men jeg lar avstemningen ligge en uke til. 6 stemmer er uansett litt lite å basere seg på…

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg gjør faktisk ikke det, Martin. Men du har et bedre system på kategoriene, og skriver mye mer om tekniske og spesialiserte emner, så jeg kan kanskje tenke meg de blir mer brukt hos deg.

  En ny leser vil kanskje sette mer pris på kategoriene, for å sette seg inn i hva nettstedet handler om. Men jeg tror kanskje man oppnår det samme med tags. Uansett resultat av denne avstemningen, så kommer jeg til å foreta endringer.

  Svar

Legg inn en kommentar