Oversikt over kommentarer med co.mments

Når man leser mye blogger og andre nettsider ender man før eller siden med å legge igjen en kommentar. Etter en tid lurer man kanskje på om noen svarte på den kommentaren, og du begynner å lure på hvor kommentaren i det hele tatt ble skrevet. Ettersom du ikke husker, finner du ikke tilbake og lever resten av livet i uvisshet. «Var det noen som svarte meg» babler du kanskje på gamlehjemmet. La ikke dette skje med deg.

På andre siden av bordet (vi er fortsatt på gamlehjemmet) sitter han som eide bloggen, nemlig meg. Jeg husker pent lite om hva bloggen min handlet om, men husker den ene kommentaren som ble lagt igjen. Jeg hadde nemlig et usedvanlig godt svar til den. Og et spørsmål tilbake. Lite visste jeg dengang at det skulle gå dager, uker, ja til og med år uten svar. Ti lslutt valgte jeg å legge ned bloggen fordi jeg ikke følte det var en reell kommunikasjon med leserne mine. Så sitter jeg altså på gamlehjemmet, og plages. Hele mitt voksne liv har jeg brukt på å gruble over den kommentaren. Til slutt ga hjernen opp, og jeg mistet taket. Enda en gamling på lukket avdeling. At hele min eksistens skulle få slike konsekvenser kunne kanskje ikke du vite. Du glemte jo bare hvor du hadde gitt kommentaren din.

Det er en skremmende (om enn lite trolig) fremtid for meg. Men vi kan altså gjøre noe med dette problemet, før problemet blir for stort med mange ubesvarte kommentarer i alles blogger.

Jeg har skrevet litt om dette tidligere, da med CoComment til hjelp. Som tidligere nevnt gikk CoComment på en smell da bestemte seg for å slippe en ny versjon av sin tjeneste for en stund siden. Jeg brukte CoComment til hver eneste kommentar jeg skrev, og ble derfor rimelig skuffet når de regelrett dreit på draget.

co.mments

Etter litt leting havnet jeg på siden co.mments. Den er egentlig ganske likt som CoComment, men fungerer bra også idag. Det kan virke som om har litt dårligere støtte enn det CoComment hadde, men den fungerer ihvertfall tilfredsstillende. Det er mer enn man kan si om CoComment for tiden.

Når man tar i bruk co.mments kan man velge å følge kommentarer på en post/side på to måter:

 1. Legge inn URL på siden til co.mments På co.mments sin «tracking page» kan man legge inn URL for siden man ønsker å følge. Siden legges da til listen over sider man følger, og du kan senere sjekke hvorvidt nye kommentarer er blitt lagt til.
 2. Bruke co.mments sin egen bookmarklet Ved å legge en egen bookmarklet (en knapp på bookmark/favoritter-baren i nettleser) til nettleseren trenger du bare å klikke på denne for siden du ønsker å følge. Siden vil da automatisk bli lagt til listen din på co.mments. Helt klart den enkleste varianten.

Som med CoComment trenger man ikke en konto for å bruke co.mments, men listen vil da kun eksistere så lenge du ikke sletter cookies eller bytter nettleser. Registrerer du deg har du alltid listen tilgjengelig, uavhengig av hvor du er eller hvilken maskin du bruker.

19 tanker om “Oversikt over kommentarer med co.mments

 1. Sissel

  Ja si meg, hva har egentlig skjedd med CoComments? Det er jo bare rot der for tiden. Jeg forstår ingenting etter at de fikk det nye grensesnittet.

  Jeg skal forsøke denne nye. Takk XmasB.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Bare hyggelig, Sissel

  Det som skjedde var at gutta i CoComment trodde de visste hva folk ville ha uten å spørre først. Det var den første feilen. Den andre feilen var at de ikke testet systemet godt før de byttet. Dermed oppgraderte de hele sulamitten over natta, med katastrofale følger. En fint fungerende tjeneste ble plutselig fullstendig ubrukelig, og de fleste brukere rømte til andre løsninger. Tipper de har lært en viktig lærepenge. Det triste er jo at coComment var den beste tjenesten jeg har sett av denne typen. Spesielt for en bruker av Firefox, ettersom jeg kunne bruke en plugin som fortalte meg når en ny kommentar hadde blitt lagt til en samtale jeg var med i. En annen ting var at jeg hadde mulighet til å følge andres kommentarer på andre sider. Dermed fant jeg ofte spennende diskusjoner jeg ikke visste om.

  Jeg har brukt co.mments en stund, og den fungerer bra. Men jeg følger med på bloggen til gjengen i CoComment også, i håp om at de en dag kommer sterkere tilbake.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Det kan virke som om de har kommet seg litt igjen hos coComment, men det er fortsatt mye dårligere enn det var. Jeg sier ifra her hvis de plutselig skulle bli bra igjen. Men jeg tviler på at det kommer til å skje med det første.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Gjør det, Thomas. Jeg er selv blitt litt avhengig. Utrolig greit å vite om noen faktisk har svart på det man kommenterer. Det bidrar også til en bedre kommunikasjon på sidene, ettersom flere forhåpentligvis kommer tilbake når de ser det er kommet svar.

  Jeg har brukt denne litt over en måned, men ville vente til jeg var sikker på at den virket tilfredsstillende før jeg anbefalte den videre. Jeg tror det er den beste løsningen som er tilgjengelig idag. Tar jeg feil på dette, vil jeg gjerne se alternativene som utfordrer.

  som tidligere nevnt virker den for de fleste sider. Den virker dessverre ikke på siden din, M… Jeg har ihvertfall ikke fått den til å registrere siden din. Bloggen din er jo litt spesiell, er den hjemmesnekret?

  Svar
 5. M

  jepp. R har laget den fra grunnen av. jeg har klar over at den har enkelte mangler i forhold til andre blogger, men til R’s forsvar kan jeg si at han aldri hadde laget en blogg før:)

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg vurderte å gjøre det samme, men fant ut at det ble for mye jobb for meg. Endte derfor på WordPress, etter en bomtur hos blogspot. Synes R har gjort en god jobb.

  Med cocomment er det mulig å legge inn de nødvendige data som den trengte for å hente ut kommentarer. Er usikker på om co.mments har denne muligheten.

  Svar
 7. M

  det var en del jobb ja.. og jeg måtte teste den ganske grundig før vi fikk den til å fungere tilfredsstillende. men det var bare gøy:) den andre bloggen min ( http://www.mulie.net ) har hjemmesnekret rss feed, noe han heller aldri hadde gjort før. han er så flink atte:)

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  M, jeg lagde en hjemmesnekret RSS til ett tidligere nettsted jeg hadde. Alltid gøy å gjøre ting selv.

  Sadie, ingen årsak. Synd det ikke funket for deg.

  Svar
 9. M

  hva trenger co.mments for å kunne hente ut kommentarer? kanskje jeg kan få R til å forandre litt på bloggen min:)

  det er ganske kult å kunne si at bloggene mine er hjemmesnekret, men ikke fullt så kult å måtte si at det ikke er jeg, men typen min som har gjort det. derfor prøvde jeg å lære meg html og php, men så fant jeg ut at det er faktisk ganske gørrkjedelig, så jeg holder meg til grafisk design foreløpig:) men jeg kan grunnleggende html da..

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg prøvde å finne det ut på sidene til co.mments, men det kan se ut som om det er noe veldig rart med Wiki’en deres. Ikke akkurat svaret man ventet å finne på en ressursside.

  Uten at jeg har testet det selv, tror jeg kanskje co.mments vil fungere dersom kommentarene har en id, slik som i wordpress. Alternativt kan man sikkert sende en mail til co.mments og høre.

  Synes html, css og php er greit nok når jeg fikser litt på egen side, men ønsker ikke jobbe med det over lengre tid. Det blir fort kjedelig ja. Da er annen programmering å foretrekke.

  Svar
 11. Cavey

  Inspirert av ditt innlegg har jeg også blogget om co.mments nå. Co.mments var ikke kompatibel med min hjemmesnekrede blogg heller, men når jeg puttet kommentarene i en liste, og gav hvert listeelement (kommentar) en unik ID, så fungerte det helt fint!

  Svar
 12. XmasB Innleggsforfatter

  Så fint, Cavey! Flott å høre at du fikk det til å fungere også for en hjemmesnekret blogg. Og at jeg hadde rett angående id’er og kommentarene.

  Svar

Legg inn en kommentar