Stå til høyre, gå til venstre

Greit nok at folk er så ufattelig late at de må stå stille i rulletrapper. dem om det. Men er det så vanskelig å forstå at det finnes mennesker som ikke synes det er så ille å bruke rulletrappen til å kommme seg fortere av gårde? Som faktisk vil bruke beina til å gå også i rulletrappen.

Her er den uskrevne (noen steder er den også skrevet) regelen klar: Stå på høyre side, bruk venstre side til å gå.

Som alltid godt å få det ut.

8 tanker om “Stå til høyre, gå til venstre

 1. Miriam

  Når man først oppsummerer reglene: på t-banen gjelder det å vente til sistemann har forlatt før man entrer. Her skulle man gjerne ha endret på kutymene, slik at man gikk ut på høyre og inn på høyre. (mange er jo ufatterlig trege med å komme seg ut)

  Men det kan i det hele tatt virke som om folk har problemer med å skille høyre fra venstre. Overralt der slike regler finnes er det problemer. Også i kollektivtrafikken, der man skal kjøre forbi på det ene osv.

  Svar
 2. Thomas

  Og jeg driter i om du er fjortis eller ei. Så lenge hun ved siden av deg ikke trenger høreapparat, kan du gjerne la være å rope alt du sier mens du oppholder deg i det offentlige rom.

  Svar
 3. M

  det er vel ikke verre enn at man kan si ‘unnskyld meg, kan jeg få komme forbi?’. 🙂

  her i australia står folk stort sett på venstre side, og de som ikke gjør det kan man be pent om å flytte seg.. og da ber de alltid om unnskyldning for at de stod i veien for deg.

  men så er ikke en rulletrapp så veldig lang, og kanskje det bare er bra for oss i denne stressede tidsalderen å måtte stå stille i 20 sekunder?

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Miriam, jeg er så enig. Overraskende mange som ikke klarer å skille venstre fra høyre.

  Thomas, for ikke å snakke om de som driver portabelt diskotek hvor enn de går. Når jeg kan teksten på låten som spilles i øret til personen 5 seter lenger fremme, venter jeg på at det skal renne blod ut fra øret hvert øyeblikk.

  M, det burde ikke være nødvendig å be folk ta hensyn. Er det snakk om en person eller to, spør jeg gjerne. Men det irriterer meg for det. Når jeg har sittet stille på toget i 20-30 minutter har jeg lite behov for å gjøre det samme i en rulletrapp. Jeg er tross alt på vei til jobb hvor jeg kommer til å sitte på rumpa det meste av dagen. Folk er late.

  Svar
 5. M

  når det er en hel folkemengde som gjør det, er det ikke snakk om å ta hensyn. da er det snakk om at mennesker er som sauer. ‘hvis andre gjør det, er det greit at jeg gjør det.’

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Det er snakk om sauer som ikke tar hensyn mener du vel. At alle andre gjør noe er aldri en unnskyldning. Uansett irriterer det meg. Har jeg dårlig tid for å rekke toget eller en buss hjelper det sjelden å havne i en saueflokk.

  Svar
 7. André

  Nå tar ikke jeg tbane eller tog til jobb (kommer mest av at vi ikke har tbane her, samt at om jeg setter meg på toget så ender jeg opp i sverige) men jeg kjører til jobb om morgenen. Det er minst like mange tullinger som har så forbanna god tid på morgenen her som det må være i rulletrappene dine. Derfor lurer jeg på hvor denne fantastiske jobben hvor alle begynner 08.15 er?

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Denne uken er jeg på kurs og begynner klokken ni hver dag. Det er bra deilig.

  Tok bilen idag, og brukte tre kvarter på en tjue minutters tur. Imorgen blir det nok buss, det er raskere og jeg kan lese imens.

  Svar

Legg inn en kommentar