Teller ned til WordPress 2.3

Etter siste opprgadering av WordPress (( Oppgraderte til WordPress versjon 2.2.3 )), har jeg hatt noen mindre problemer med bloggen. Ingen kritiske, men jeg sliter blant annet med Widgets. Jeg får ikke gjort endringer på sidebaren rett og slett.

Nå er ikke mange dager igjen før versjon 2.3 (( WordPress 2.3 har planlagt release mandag 24. september )) av WordPress slippes, så jeg gidder ikke prøve å rette på noe jeg regner med er i orden ved ny versjon uansett. I verste fall får jeg kjøre en clean install av versjon 2.3 når den kommer. Jeg har et greit system på backup, så dette skulle ikke være noe problem. Bare litt kritisk.

Jeg har noen planer for endringer når ny versjon er installert. Jeg skal fjerne reklame for alle som har lagt til kommentar på siden min. Hvordan jeg ordner dette i praksis er jeg litt usikker på, men jeg har funnet et par plugins som ser ut til å ordne dette veldig smertefritt. Da blir også Martin veldig glad tipper jeg. Kategorier blir mest sannsynlig erstattet av tags, som er støttet i versjon 2.3, eller en kombinasjon av kategorier og tags. Det er mange poster jeg må gå gjennom for å ordne dette, så det kan godt hende dette vil skje gradvis over lengre tid. Jeg jobber meg bakover, så alle nyere poster blir selvsagt i orden først.

Videre har jeg begynt å jobbe litt på en pugin/widget som jeg har planlagt en stund. Ikke noe altfor stort, men jeg har lyst til å se nærmere på hvordan dette lages for WordPress. Mer info når jeg har kommet skikkelig i gang. Eller kanskje jeg bare skal lage noe helt annet. En plugin du savner?

Denne uken er jeg på kurs i BizTalk. Dette kombinert med mye å gjøre på hjemmefronten har satt sin demper på bloggingen. Men jeg kommer som alltid sterkere tilbake.

7 tanker om “Teller ned til WordPress 2.3

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har ikke satt meg helt inn i alt som er nytt/forbedret i versjon 2.3, men det finnes en ganske grei oversikt hos Technosailor.

  Fant forresten ut av feilen med Widgets hos meg. Litt flaut, men jeg hadde slettet filen prototype.js som kreves for en del ting. Jeg må ha bommet litt når jeg ryddet opp etter en plugin som krasjet litt stygt forrige uke.

  Svar
 2. Martin Bekkelund

  Tormod Rangnes har en ganske interessant artikkel om «6 nye tips for å forbedre din blogg». Jeg siterer:

  Jeg er en stor motstander av annonser i personlige blogger. Jeg mener at dersom man absolutt må implementere et annonseprogram i bloggen må det være et stor potensiale i den økonmiske inntjening, samt en estetisk vurdering som ligger bak før man klasker inn Googles reklameprogram. Svært sjelden gir slik reklame stor inntekt, og dermed er kanskje inntjeningen så liten at hele reklamefinansieringen er bortkastet.
  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Greit nok, Martin. Men jeg ser egentlig ikke problemet med å ha litt reklame på personlige sider jeg da. Om noen ønsker å dekke egne utgifter til bloggen, så er det helt greit. Jeg er ganske immun mot reklame, og klikker sjelden på den. Det betyr ikke at jeg aldri har klikket på reklame. Noen ganger har det faktisk gitt meg positivt utbytte.

  Stusset litt på begrepet finansiering i denne sammenhengen. Det er jo gratis å legge til reklamen. Derimot ønsker jeg ikke å vise reklame i særlig grad til faste lesere. Hovedgrunnen til dette er at de fleste som leser blogger fast er immune mot reklamen, og gir meg dermed ingen klikk. Ingen klikk, ingen kroner i kassa. Problemet skal nå være løst. Det skal ikke være reklame for faste lesere. Det skal heller ikke være reklame for poster som er nylig postet. Derimot skal det være reklame uansett dersom leseren kommer fra en søkemotor. Vi får se hvordan det virker i praksis over litt tid.

  Svar
 4. geirsan

  Hvor mye får en blogger som deg inn i kassa i løpet av en måned gjennom Google Ads? Er bare nysgjerrig, kan liksom ikke forstå at det er noe å hente her – men hvis det dekker utgifter til f.eks. et nytt årlig kameraobjektiv så er ikke jeg fjern for tanken.

  En annen ting: Hvordan skjermer du faste lesere for reklame? Teknsisk sett altså.

  Og til deg Martin: Du dukker jo opp over alt hvor jeg ferdes på verdensveven.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Tror det er vanskelig å få inn mye på en norsk blogg. Hadde kronene vært grunnen til at jeg blogget, hadde jo også bloggen vært på engelsk. Når det er sagt, forstår du sikkert at det ikke er snakk om de store beløpene. Hvor mye man får inn avhenger av hvor mange besøkende, eller rettere sagt antall klikk. Denne bloggen er ikke av de mest besøkte, så inntekten er deretter. Et billig objektiv i året med andre ord.

  Den tekniske løsningen er ved hjelp av en wordpress-plugin ved navn Who Sees Ads?. Jeg kan godt skrive litt nærmere om den litt senere, men den er veldig grei å sette seg inn i.

  De fleste som er imot reklame mener at det ikke er noe å hente på det. At det ikke lønner seg. Men faktum er at det ikke koster noe å ha reklamen, så alt er jo ren fortjeneste. Ulempen er dog åpenbar: noen lesere fikser ikke reklame. Forståelig nok. Med en slik plugin kan jeg tjene noen grunker på de som kommer fra søkemotorer, samtidig som de fleste andre slipper unna reklamen. Jeg kommer helt sikkert til å endre litt på oppsettet. Tune det litt. Men jeg tror dette kan bli veldig bra. Litt tapte «inntekter» sikkert, men som sagt er det ikke de store kronene det er snakk om.

  Svar

Legg inn en kommentar