Jeg har oppdatert til WordPress versjon 2.3

Alt så fint ut helt til Espen gjorde meg oppmerksom en feil som oppstod når han kommenterte. Jeg har funnet ut av feilen. En plugin som generer Google Sitemaps prøvde å få kontakt med noen tabeller som er utgått i denne versjonen av WordPress. Da jeg la inn oppdatert versjon av plugin fikk jeg problemer med «Popularity Contest», en plugin som sikkert flere kjenner til. Jeg bruker den ikke videre aktivt, så jeg bare deaktiverte den inntil videre.

Nå ser alt ut til å fungere bra, så dette er nesten som en testpost å regne. Jeg legger også på noen tags mens jeg er i gang. Virker det bra, kommer jeg nok til å benytte meg mer av det i fremtiden.

12 tanker om “Jeg har oppdatert til WordPress versjon 2.3

 1. Tor Amundsen

  Siden du ser ut til å ha peiling håper jeg på svar på følgende spørsmål: Jeg oppdaterte til WordPress 2.3 og alt så ut til å være i orden. Men så skulle jeg skrive innlegg, og da jeg klikka på «Lagre og fortsett å skrive» kom denne meldinga: WordPress database error: [Table ‘toramundsen_com.wp_categories’ doesn’t exist] SELECT categories.* FROM wp_categories as categories INNER JOIN wp_post2cat as post2cat ON post2cat.category_id = categories.cat_ID INNER JOIN wp_posts as posts ON posts.ID = post2cat.post_id WHERE categories.category_nicename IN ( ‘archives’, ‘about’, ‘contact’ ) AND categories.category_parent = 0 AND posts.post_status = ‘publish’ AND posts.post_date_gmt <= ‘2007-09-27 03:28:00’

  Der sto jeg. Jeg lastet opp versjon 2.2.3 igjen og alt så ut til å være i orden, bortsett fra at alle kategorier var borte. Nå har jeg opprettet dem igjen, men ingen av innleggene mine har nå tags.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Mest sannsynlig er det en plugin som var skyld i feilen. Jeg måtte deaktivere alle mine plugins og starte en etter en for å finne synderen hos meg. Veldig mange plugins har kommet i nye versjoner samtidig som versjon 2.3 av WordPress.

  Kategorien wp_categories er en av de som ble fjernet ved denne oppgraderingen. Ta en titt på WordPress Support for mer informasjon.

  Håper du finner ut av det. Og husk alltid å ta bakcup ved oppgraderingen, både av filer og database.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har lest om flere som har hatt problemer på grunn av det, André. Men med gode backup rutiner er det sjelden noe problem å fikse det om uhellet skulle være ute. Det er greit å sjekke om det er kommet oppdateringer av plugins ihvertfall. I versjon 2.3 sjekkes dette automatisk om det er plugins fra wordpress.org. Jeg fikke beskjed om 4 utdaterte plugins etter oppgraderingen hos meg.

  Svar
 4. Tor Amundsen

  Fant feilen. Det var faktisk det temaet jeg brukte som forårsaket feilen. Etter mange forsøk og mye ufint språk kom jeg på å teste det, og ved skifte av tema forsvant feilen.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Det er gjerne i tema eller plugins feilen ligger i. Grunnen er som oftest at tema eller plugin ikke benytter seg av WordPress sine ferdige funksjoner mot database, men heller jobber direkte mot databasen. Greit nok når en plugin har egne tabeller den bruker, men verre omden bruker tabeller som tilhører wordpress direkte. Endres disse oppstår problemene. Akkurat som vi har sett eksempler på ved siste oppgradering til versjon 2.3 (Dexter).

  Svar
 6. radiohode

  Dette har i hvertfall løst et problem hos meg. (Oppdaterte Google Sitemap-pluginen). Men introduserte et nytt. Får ikke WYSIWYG-editoren lenger…. Får dykke litt lenger ned i greiene.

  Nå leter jeg etter det innstikket som sperrer reklame for faste lesere. Hvor har du gjemt den lenken, da? 🙂

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Har sett og installert ny. Ikke at jeg bruker den noe særlig. Det er en av de mer unyttige plugins på bloggen. Den fungerer egentlig ikke tilfredsstillende fordi den tar med spam akismet fanger i beregningene sine. Og da sikkert også pingback, trackback spam også. Kan godt hende den tar med bots for alt jeg vet. Hvis ikke alt dette har blitt fikset i senere versjoner da.

  Når jeg tenker over det, så tror jeg kanskje jeg skal fjerne den med en gang… På den annen side plager den meg ikke. Lar den ligge litt til. Kan jo hende jeg får et innfall om å bruke en liste over mest populære innlegg en dag.

  Svar

Legg inn en kommentar