Det er ikke bare brente barn som lukter ille

Idag var jeg så heldig å få en røyker foran meg på toget. Det er sikkert ikke første gangen, men denne luktet det virkelig ille av. Hele kupeen stinket askebeger! Mest sannsynlig hadde denne personen lomma full av sneiper. Hva man ikke utsetter seg og andre for i forsøket på å spare noen kroner. Best å ikke tenke på hva godlukten man har på seg koster, for den er nå verdt cirka ingenting.

Jeg har store problemer med å forstå hvorfor noen synes det er ålreit å lukte brent dritt. Dem om det.

9 tanker om “Det er ikke bare brente barn som lukter ille

 1. M@rqs

  Du har aldri røyka du. En god sneip er en digg røyk. Og her kommer du sikkert med at jeg har slutta, men jeg kan fortsatt huske gleden.

  Svar
 2. Flopsy

  Røyking tar vel knekken på luktesansen, så jeg tror faktisk ikke de merker lukta selv ;-). I tillegg til at de forbinder den med noe positivt, og dermed ikke misliker den like sterkt som de av oss som ikke røyker gjør.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Det stemmer at jeg aldri har røyka, M(husker ikke ascii koden for alfakrøll)rqs. Men da burde man jo kanskje ikke bruke deo eller parfyme samtidig, for da blir det jo enda dyrere.

  Du er nok inne på noe der, Flopsy. Men de vet at det lukter dritt. Det er jeg overbevist om. Likevel hiver de sneipen i lomma før de tar tog eller buss. Finnes det ingen lover mot særdeles illeluktende mennesker? Eller kan jeg smøre meg inn med hundebæsj før jeg går hjemmefra uten at noen kan gjøre noe med det? Hypotetisk selvsagt.

  Svar
 4. André

  Ahh… Godt å se at andre folk også reagerer på dette. Det verste er nesten folk som røyker som F i bilene sine og aldri tømmer askebegeret.

  Svar
 5. Frank

  Det har hendt at jeg har byttet seter/vogn på buss/trikk/tog pga. ugrei duft fra passasjerer. Så tror nok ikke du er alene om å ha det slik, XmasB.

  André: «aldri tømmer askebegeret»? Vil det ikke bli veldig fullt i bilen etter hvert da?

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  André, så lenge jeg ikke trenger å være i de bilene er ikke det så nøye. Men skjønner godt hva du mener.

  Frank, hender jeg har reist meg opp bare for å flytte meg noen seter jeg og. Men det forutsetter at det er annen ledig plass. Så heldig var jeg ikke i går. Tror kanskje ikke André mente «aldri» helt bokstavelig. Men nesten aldri kanskje? 🙂

  Svar
 7. André

  Frank: Du vet at alt av lukt er partikulert (får deg til å tenke litt når du går inn på et offentlig toalett) Jeg er helt overbevist om at bilene til røykere omdanner hele sneiper til partikuler lukt. Derfor trenger de aldri tømme askebegret, da sneipene etter hvert blir så gamle at de «fordamper»

  Svar
 8. Thomas

  God/vond lukt er en ganske subjektiv greie. Som M@rqs sier har det mye å gjøre med hvilke assosiasjoner man har til en lukt. Røykere er nødt til å tåle mye dritt.

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Det er sikkert fordi de ofte også lukter det. Dritt altså… Ser på ingen måter problemet med å kalle en spade for en spade. Dersom jeg ikke dusjer på en uke må jeg forvente at folk reagerer på lukten, mens det er greit at røykere kan stinke så mye de vil? Come on,

  Røykere har skylden for mye forsøpling også. Ta en tilfeldig togstasjon for eksempel. Eller ethvert sted hvor mange mennesker oppholder seg i påvente av offentlig transport. Det ligger sigarettstumper overalt. De er nødt til å tåle mye dritt fordi de har gjort seg fortjent til det.

  Svar

Legg inn en kommentar