Fantastic Four – Surfs up! (2007)

Motvillig så vi i går kveld andre film om de fantastiske fire, Fantastic Four: Rise of the silver Surfer. Jeg hadde ikke de helt store forventningene, med tanke på hvor dårlig den første var.

Som i de fleste superheltfilmer er det først og fremst storyen som ikke var helt på øverste hylle i denne oppfølgeren. De Fantastiske Fire, heretter kalt FF, har hver seg sine superevner. De fikke disse evnene etter å ha blitt utsatt for stråling i rommet ((Er ikke det typisk? Se forøvrig film nummer 1.)). Det er gummimannen ((Noen som husker den tegneserien med han plastikkmannen. Dette er mye det samme.)) som er sjefen for gjengen. Han er sammen med Den Usynlige Kvinnen ((Ikke hele tiden, men når hun vil. Ellers ville nok ikke Jessica Alba fått rollen. Hun kan også lage kraftfelter hvor hun vil. Praktisk.)), som igjen er storesøster til den flyvende fyrstikken ((Han kan omringe seg med flammer, samt fly.)). I tillegg har vi tingen. Eller Ben Grimm som han også heter. I motsetning til de andre kan ikke han skru av evnene sine. Ben er litt grinete fordi han er en vandrende stein ((I filmene er han portrettert som bestående av oransje stein, men jeg er blitt fortalt at dette visstnok ikke er helt riktig i forhold til tegneserien. Slik er det gjerne i tegneserefilmer.)). Forståelig nok. Tingen blir spilt av Michael Chiklis, som noen kanskje vil kjenne igjen fra The Shield. Han har også stemmen til faren i Chihiro og heksene ser jeg. Det visste jeg ikke.

Fra forrige filmen ble vi også kjent med Victor von Doom ((Spilt av Julian McMahon som vi kjenner fra Nip/Tuck. Som vi alle vet spiller han en plastisk kirurg der, så det er egentlig ikke så rart han ikke har noen arr fra enern.)), eller Doctor Doom som han også kaller seg. Han er fortsatt litt sånn dust til tross for at han prøver å late som om han ikke er det. Nok en gang får vi en lærepenge i hvorfor vi aldri må la fienden overleve. De kommer som oftest tilbake i oppfølgeren. Doctor Doom er først og fremst klar for litt verdensherredømme, som sånne superslemminger ofte er.

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Ny i oppfølgeren, som nevnt i tittelen, er surfegutten Silver Surfer ((Han surfer ikke så mye i filmen. Har du sett traileren har du nok sett det meste. Og egentlig heter han Norrin Radd.)). Han kommer tilsynelatende fra verdensrommet, og er tjeneren til en eller enorm greie som sluker planeter. Og her begynner historien å bli noe tynn. Men hey, Supermann kom fra verdensrommet han også. Den gåtefulle, intergalaktiske Surferen kommer til jorden for å forberede den for ødeleggelse. Så mens han flyr rundt og lager sveitserost av jorden, må FF nok en gang redde verden. I tillegg til å hanskes med Dr. Doom selvsagt.

Filmen overrasket stort. Den var faktisk litt bedre enn den første. Men bare litt. Magisk XmasB terningkast 6/10.

Skulle du av en eller annen grunn likevel ha lyst til å kjøpe filmen kan du finne den hos cdon.com, play.com eller Amazon.co.uk.

10 tanker om “Fantastic Four – Surfs up! (2007)

 1. Örn

  Snikksnakk og pölsevev Xmas, dette var og er en söppel film, Jeg sá den i bakrus pá en söndag og selv i den tilstanden slo den meg som et fryktelig makverk. Elendig storyline, fryktelig stusselig dialog og sá dárlige karakterskildinger at det finnes ikke en skuespiller som kan se flink ut i noen av rollene. Jeg er «all-for» superhelt filmer men FF serien kan de bare slutte á leke med.

  Ellers nyter jeg om alltid á lese tekstene dine, var bare skikkelig uenig med deg her:)

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Greit nok, Örn. Jeg mener å huske jeg ga eneren 5, så da passet det så fint med en 6’er her. Men bra var den ikke nei. Bare bedre enn eneren. Dette er jo en typisk film av den typen man knapt sier noe om etter å ha sett den.

  Karaktergiving foregår som følger: 10 – Sinnsvakt bra film. Svært få filmer er så bra. Er det en dramafilm har det mest sannsynlig kommet en dråpe i øyekroken under filmen. 9 – Utrolig bra film. Klump i halsen eller reiste hår på armen. 8 – Veldig bra film. 7 – Ganske grei film. 6 – Grei film. 5 – Det er midt på treet er det ikke? 4 – Ikke så bra. Politiskolen og den slags havner gjerne her (de første kun). Grei søndagsunderholdning til nød. 3 – Dårlig. Resten av politiskolen havner her (ikke den siste i Moskva). 2 – Elendig. Mest sannsynlig har jeg ikke orket å se hele. Politiskolen i Moskva havner her. 1 – Suspiria-dårlig. Vi snakker om tid jeg aldri får tilbake. Hadde jeg vært amerikaner hadde jeg saksøkt regissør, produsent og samtlige andre involverte for alle penga i verden.

  Skalaen er åpen for forandringer.

  Svar
 3. Grim

  Hallo da mann. Michael Chiklis kjenner vi først og fremst som den hyggelige politisjefen med den koselige familien i The Commish, eller Scali som det het i Norge.

  Har noen sett pennen min?

  Svar
 4. Espen

  Enten velger du ikke hvilke filmer dere skal se på, eller så har dere sett absolutt alt sånn at dere må ta sjansen på hva som helst for i det hele tatt å få sett noe nytt. 🙂

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  Men den har jo ikke jeg sett, Grim. Eller har jeg? Samme det. Jeg tenkte ihvertfall på The Shield. Så forresten ferdig Dexter i går. Sweet.

  Espen, vi ser på mye rart. Men jeg er kanskje spesielt svak for slike superheltfilmer som dette. Som dessverre altfor ofte viser seg å være noe drit. Men har sett mye bra og. Neste film på lista er Zodiac. Den tror jeg kan være litt tøff.

  Svar
 6. Grim

  Du så garantert på Scali sammen med mor og far, med taco i munnen og cola i glasset, hver eneste lørdag. Men det er noen år siden selvsagt…

  Zodiac var bare så som så IMHO. Så den på flyet til NY 🙂

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Hallo! Du så den på flyet. Tenker du fikk kinofølelsen da ja. Forrige film jeg så på flyet var Cheaper by the Dozen med Steve Martin. Den var heller ikke særlig bra. Men den var ikke særlig bra. (Jeg gjentar meg selv med vilje her, fikk ikke helt til ordlyden føler jeg.)

  Svar
 8. Espen

  Aiaiai! Zodiac har jeg ikke fått med meg. Og jeg som er David Fincher-fan på min hals (som de sier). Dette skal bli stort! Takk for tipset.

  Siste virkelig knallfilm jeg så var The Departed, men den har du sikkert allerede sett..

  Svar
 9. Captain Charisma

  Faktisk så synes jeg den første FF ikke var så dårlig, hadde noen gode actionscener. Men denne filmen er noe av det verste mølet jeg har sett hittill i år. Elendig effekter, trodde det ikke var mulig å lage så dårlig effekter i år 2007.

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Har ikke sett Zodiac enda, Espen, men tror den skal være veldig bra. Imdb tyder på det. Departed var knall, det var det liten tvil om. Selv om ikke alle syntes det.

  CC, den første FF var vesentlig dårligere enn denne. Det tror jeg de fleste er enige om. La ikke spesielt merke til dårlige effekter i denne, men dårlig historie. En gigantisk ting fra ytre rom skal spiser planeter? Jada. Men er det slik storyen er fra tegneserien er det jo riktig å gjøre det sånn. Blir dumt å forandre historien bare fordi det skal lages en film. Jeg har sett mye dårligere filmer i år enn denne.

  Svar

Legg inn en kommentar