Det Gode Liv

Jeg har tenkt mye over hva dette begrepet betyr. Det er ikke så lett som jeg først trodde. Vi har forskjellige meninger om det meste, og dette er intet unntak. Så hva er det gode liv?

Mange vil si det gode liv er å ha penger og berømmelse. Store hus, hytter, biler og båter. Eller kanskje å reise jorden rundt som man vil. Ã… kunne ta seg fri et år fra jobben, og nyte livet. Noen vil nok si at det gode liv er et liv fullt av adrenalin og ekstremsport. Fallskjermhopping, basehopping og andre adrenalinfylte sporter. Eller å besøke koselige hytter via Det Virkelig Gode Liv. Det meste inkluderer en del penger.

For meg er det nok også slik. For jeg hadde ikke hatt det slik jeg har det idag dersom jeg ikke hadde hatt litt penger selv, eller om jeg ikke levde i et land med mye rikdom. Jeg har tjent penger hele mitt voksne liv, fra jeg begynte å gå med avisen fjorten år gammel. Jeg tjente så vidt over tusen kroner måneden den gang, og fikk ikke så mye ekstra fra foreldrene mine. Jeg var ikke bortskjemt som liten, men fikk det jeg trengte. Penger fikk jeg nesten aldri. Det er jeg glad for. Det lærte meg verdien av penger. De jeg har tjent selv, er de pengene jeg setter mest pris på. Slik var det den gang, og slik er det nå.

Ettersom jeg bor i et rikt land har jeg vært heldig. Jeg har fått meg en utdannelse jeg er stolt av, og en jobb jeg trives i. Jeg er fortsatt fersk i den nye jobben, men angrer ikke et sekund på valget jeg har tatt. Jeg er sikker på at jeg kommer til å trives her fremover også. I fjor giftet jeg meg med en jente jeg fortsatt er hodestups forelsket i. Vi har kjøpt en leilighet sammen, og jeg gleder meg til å bli pappa om ikke lenge. Det føles rart å tenke på, for det er et stort ansvar jeg alltid har vært redd for å få. Men en dag var jeg bare klar for det, og jeg har ikke vært redd siden. Jeg gleder meg utrolig mye til å få se den lille jenta. Vi har lenge vært en familie på fire, to voksne og to katter. Vi ble tre når Enzo fikk et nytt hjem. Vi savner ham, men trøster oss med at han har det bedre nå. Nå blir vi snart fire igjen, og jeg klarer ikke sette ord på hvordan det føles. Ã… si jeg gleder meg er mildt sagt.

Jeg vil si jeg lever et godt liv. Jeg har alt jeg trenger, og mer til. Jeg kunne selvsagt ønsket meg mer penger, mer action, mer av alt. Men jeg er likevel tilfreds med det jeg har. Jeg trenger ikke mer. Alt annet som måtte komme i tillegg ser jeg på som ekstra bonuser. Jeg har en familie som er glad i meg, og gode venner som jeg vet jeg kan stole på. Jeg har alt jeg trenger.

Det er lett å glemme de som ikke har det like godt. De som lever i krig og fattigdom. Ã… kunne hjelpe andre litt er det minste jeg kan gjøre. Jeg gir litt penger til veldedige organisasjoner. Ikke så mye, men jeg håper det hjelper noen. Jeg trekker litt hver måned til Redd Barna, og gir en liten sum til Dyrebeskyttelsen en gang i året. Det hender jeg kjøper =Oslo og jeg gir litt til bøssebærere i blant. Jeg er ingen storgiver, men litt kan jeg ofre. Jeg ser på dette som lite egoistisk av meg, men noen ganger lurer jeg på hvem jeg gjør det for. Er det egentlig meg selv jeg gjør det for? Jeg liker å tro jeg gir for en god sak. Jeg vet jeg gir for en god sak. Men jeg gjør det for meg selv også. For det føles godt å kunne hjelpe. Om bare litt.

Denne posten er en hyllest til Rabbagast.net som fyller et halvt år idag. En blogg du absolutt bør få med deg. Gratulerer med dagen, Rabbagast.

8 tanker om “Det Gode Liv

 1. Espen

  Neida. Jeg synes vel at Maslow forenkler tingene litt mye, og at livet er mye mer sammensatt enn hans framstilling. Hvis jeg skulle gjøre meg noen tanker om det gode liv selv, så tror jeg at denne kommentaren ville blitt veldig lang. Kanskje du får gjøre det til et meme (eller hva de kaller det).

  Godt å høre at du har det bra. Jeg ble far for fem år siden selv, og misunner deg de opplevelsene du vil få i tiden fremover. Det er vel litt tidlig å gratulere med farskapet ennå, skjønner jeg, men lykke til skal du likevel ha. Dette kommer til å bli SÃ… bra. 🙂

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg gleder meg noe veldig, og har begynt å telle dager. Selv om det er liten stund igjen enda. Kan jo også det blir noen dager ekstra, det er jo ikke uvanlig.

  Svar
 3. Tilbaketråkk: Rabbagast » Blog Archive » Bloggere beskriver Det Gode Liv

Legg inn en kommentar