Min første WordPress plugin

Jeg har den siste tiden puslet litt med en plugin/innstikk til WordPress. Ikke noe videre avanserte greier, men mest for å sette meg inn i hvordan WordPress og plugins egentlig virker. Nå begynner det å ta form, og jeg har brukt mitt eget innstikk på denne siden noen dager. Du ser den forhåpentligvis i høyre hjørnet av bloggen med tittel «XmasB Quotes». Ser kjent ut sier du kanskje? Ja visst, jeg har jo alltid hatt sitatet der. Men tidligere bestod denne av en plugin, en widget, og en del kode fra meg. Nå har jeg bakt alt inn i ett, og skrevet den fra bunn av. En fil for hele sulamitten ((Unntak er css og js filene)), mot fire som sitatene opprinnelig bestod av.

Det er et ganske enkelt innstikk, og det finnes mange innstikk som gjør nesten det samme. Men denne er bedre. Så enkelt er det. Jeg har døpt innstikket (plugin på norsk visstnok) XmasB Quotes ((Om noen har bedre forslag tar jeg gjerne imot de. Jeg trengte bare et unikt navn.))

Så hva gjør den egentlig? Innstikket lar meg legge til sitater på siden med eller uten forfatter. For hvert sitat kan jeg velge om det skal være synlig eller ikke ((Kjekt å kunne endre på i ettertid hvis man ikke ønsker å slette de)) og et egendefinert bilde ((Eller standard som er fil med samme navn som forfatter.)). Jeg kan velge om bilder skal brukes eller ikke, samt sette standard bilde for sitater hvor det ikke er spesifisert eget bilde eller bilde er funnet. Via en widget viser den så et tilfeldig sitat. Man kan også lage en side som viser samtlige sitater ((Etterhvert.)).

Til enhver tid har jeg oversikt over de ti siste sitater som er blitt lagt inn, eller jeg kan få en oversikt over alle på en gang. Jeg jobber litt med å gjøre denne oversikten bedre, da nærmere 3000 sitater på en side blir litt mye.

Jeg kommer til å legge dette enkle innstikket på WordPress.org, slik at støtten for versjonshåndtering i WordPress 2.3 blir utnyttet og melding om ny versjon blir mulig.

Jeg har ikke lagt ut noen nedlasting på den enda, da jeg venter på godkjennelse fra WordPress før jeg kan legge hos de. I mellomtiden kan jeg legge til litt ekstra funksjonalitet som jeg har tenkt på. Høyst sannsynlig kommer jeg også til å lage en engelsk side for den på bloggen. Jeg har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg best bør presentere den til andre som måtte være interesserte enda.

17 tanker om “Min første WordPress plugin

 1. XmasB Innleggsforfatter

  Det er noen av funksjonene jeg har tenkt på, radiohode. Jeg ønsker også å kunne finne like eller nesten like sitater, samt søk i egne sitater. Til å være en ganske enkel plugin, kan man legge inn mye funksjonalitet. Jeg har nå 2753 sitater i basen min. Ã… eksportere de hadde vært fint. Om jeg kunne eksportert de, og importert andre, kunne jeg bygget opp en ganske heftig datamengde etterhvert, Import må da sjekke for eksisterende (eller kanskje også liknende) sitater selvsagt. Det kan bli en tung prosesss med mange sitater.

  Jeg flyttet mine sitater fra en tabell til en annen via phpMyAdmin. Noen endringer måtte gjøres på tabellnavn, men fikk det til. Jeg har også lagt til noen felter ekstra som ikke tidligere plugins har brukt.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Varierer ja, Marion Mellom samtlige man har lagt inn, så lenge de er satt som tilgjengelige. Jeg ha også lekt litt med tanken på kategorier, men har droppet dette inntil videre. Det krever for mye jobb å vedlikeholde synes jeg. For ikke å snakke om alle sitater man har fra før. Kan hende jeg legger det inn som en mulighet etterhvert.

  Svar
 3. radiohode

  Jeg aner ikke hvor hverken sitatene eller postene mine er engang, jeg. Skjønner at det er en database et sted, men hvor den kan gjenfinnes aner jeg ikke. Sitatene registreres og whoosh, borte er de. (WordPress finner dem jo, men ikke jeg. Slått av et publiseringsverktøy…)

  Svar
 4. Frank

  Cool! Lykke til med videre utvikling. Jeg har sett meg litt misunnelig på den du har her, så regner med at du får en del nedlastinger når du legger den ut på WordPress.

  Pusler med tanken om noe liknende, men alikevel annerledes. Får se hvordan det går. Akkurat nå så er det redesign og omdefinering av bloggen min som det går i.

  Svar
 5. XmasB Innleggsforfatter

  radiohode, full kontroll med andre ord? Kommer du snart tilbake for forresten? Jeg kan ikke linke til en død blogg vet du… Fjernet flere fra bloggrollen tidligere idag, men lot deg i håp om en gjenoppstandelse.

  Frank, takk for det. Lykke til med egen utvikling. Er spent på resultatet. Har som deg også lurt litt på den beste måten å presentere linker til butikker på, uten at jeg har funnet en pen løsning på det enda. Kan hende jeg lager en plugin for lettere å legge inn lenker mot Tradedoubler også. Det skulle ikke være så vanskelig.

  Svar
 6. Knut Sparhell

  Du bør lage det som en widget også. For de som bruker widgets i stedet for «theme sidebar» er det enklere å legge til eller fjerne. Generelt er små bokser som skal vises i sidebar å regne som en widget, men widget-systemet har et eget API. Sjekk det ut. Det er artig enkelt.

  Svar
 7. Kimmono

  Hvis du hadde prøvd å lage en plugin for å legge inn produktlinker for tradedoubler, så hadde jeg blitt utrolig fornøyd. Jeg søkte faktisk på det i Google og havnet på din side 😛

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Det har jeg faktisk vurdert selv også. Kan hende jeg lager det hvis jeg får litt tid til overs. Burde ikke være så vanskelig.

  Svar

Legg inn en kommentar