Klarer ikke la WordPress være

Jeg tror det sjelden går en dag uten at jeg tukler litt i koden på WordPress. Enten det er i en plugin som ikke gjør som jeg vil, min egen plugin, tema som må fikses på eller annet. Jeg må fikle litt hele tiden, for det er alltid noe som ikke er helt optimalt.

Dette har sine helt klare fordeler: Jeg lærer masse. Både om hvordan WordPress fungerer og PHP generelt. Dessverre har det også sine ulemper: Jeg kan ikke forandre tema, for jeg har lagt mye arbeid i dette. Forrige gang jeg byttet tema brukte jeg lang tid på å få tilbake alt som jeg ville ha det.

Denne gang har jeg bare gjort en mindre justering. Temaet jeg bruker støtter egentlig ikke separering av kommentar og trackbacks. Nå gjør det det.

9 tanker om “Klarer ikke la WordPress være

 1. Pål H

  Og hva er hemmeligheten ?? – altså løsningen på separering av trackbacks og kommentarer. Min comments-widgets er full av internt-trackbaks…. når jeg lenker til egne artikler – og dermed overskygges kommentatorene av mine egne disposisjoner…..

  Svar
 2. Martin Bekkelund

  Jeg vet ikke hvordan du håndterer det, men jeg versjonshåndterer min WordPress-installasjon. For min egen del, selvsagt.

  Jeg utarbeider en liste over ønskede endringer, så gjennomfører jeg det når jeg har tid en kveld eller helg, og lanserer med nytt versjonsnummer. Da er det enkelt å rulle tilbake ved eventuelle feil.

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Hemmeligheten er egentlig ikke så avansert, Pål. Det handler rett å slett om å finne ut hvilke responser som er hva, for så å skille dem. Jeg kan godt skrive litt mer inngående om dette senere. Legger til en kladd for å huske det nå jeg.

  Så flink er jeg nok ikke, Martin. Jeg tar backup ved alle større endringer, enten av enkeltfiler eller hele WordPressmappen og eventuelt database om nødvendig, men det er det. Imponerende oversikt du har hos deg, må jeg si. Slettes ingen dum idé, som jeg tror jeg skal vurdere å ta i bruk selv også.

  Svar
 4. Martin Bekkelund

  Er litt fornøyd med oversikten selv. Ikke bare kan jeg bla tilbake og se når jeg har gjort diverse endringer, men leserne kan også se at jeg etterkommer deres ønsker. 🙂

  Svar
 5. Petter

  Hehe… Dette var artig lesing. Jeg klarer stort sett å holde meg unna, jeg. Men innimellom tar jeg ett skippertak. Ser du har oppdatert til 2.3. Det vil ikke jeg gjøre enda på grunn av dårlig støtte i temaet jeg bruker og har tilpasset en del selv.

  Vet å bruke sånne mo og po filer til oversettelse av temaet, så har jeg klart å redusere tuklingen med temaet en del. Men noe blir det jo allikevel.

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har ikke oversatt noe av temaet, men har vurdert å gjøre litt av dette og. for det meste dreier det seg om endring/tillegg av kode. CSS filene får selvsagt heller ikke fred.

  Regner med å skrive et kort innlegg om hvordan man kan skille mellom kommentarer og trackbacks. Ikke nødvendigvis fasiten, men en enkel måte som fungerer for meg.

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Skulle være greit det, så lenge man har fulgt Codex’en til punkt og prikke. Hvor lang tid brukte du på å sette sammen temaet?

  Svar

Legg inn en kommentar