Et gratis alternativ for brenning av DVD og CD’er.

Jeg har nå prøvd å brenne en DVD i Windows Vista for første gang. Det var ikke noe særlig. Ettersom det var første gangen jeg skulle brenne noe i Vista regnet jeg med å få en slags veiviser eller noe som satte meg i gang. Det fikk jeg ikke. Jeg antok derfor at lite var forandret fra XP, men noen forandringer var det.

Det første Vista gjorde var å fortelle meg at DVD’en måtte formateres før jeg kunne legge noe på den. Javel, hvorfor det? Etter å brukt litt tid på det, var det bare å dra filene til DVD-brenneren, og krysse fingrene. Det jeg da ikke visste var at Vista har to måter å brenne DVD og CD’er på. Den første er den gamle måten hvor man drar filene over, og til slutt velger å brenne hele sulamitten. Den andre er å dra filene over mens Vista legger de til med en gang. Altså brenner med en gang. for hver ting man drar over.

Så jeg ble sittende der da, og vente i gode femten minutter på at Vista skulle bli ferdig før jeg kunne legge til den siste filen. Jeg kunne sikker gjort dette med en gang, men tenkte ikke noe over det da. Jeg ventet. Etter å fått lagt til den siste filen, og ventet nye fem minutter, var alt klart. Jeg hadde da irritert meg grønn over lang tid alt tok, ettersom jeg gikk ut fra at jeg måtte trykke «Brenn» eller noe etter denne tidkrevende operasjonen. For så å vente nye tyve minutter. Neida, nå var DVD’en ferdig brent, og jeg ba Vista pent om unnskyldning for min unødvendige irritasjon.

Da er det bare å sette DVD’en i DVD-spilleren, og la den finne filene. En haug med episoder fra diverse serier, og et par filmer. DivX alt sammen. Så hva skjer? Ingenting. Vista har ikke klart å brenne DVD’en i et språk på måte som gjør at DVD-spilleren min kan lese den. Jeg er igjen irritert på Vista.

Jeg leter litt kjapt på nettet etter noen gode brenneprogrammer, og havner på http://cdburnerxp.se/. Der finner jeg det jeg leter etter og vel så det. CDBurnerXP fungerte helt perfekt, og var også mye raskere enn det Vista klarte. Jeg har tidligere vært ivrig tilhenger av Nero, men synes Nero blir for stort, og inneholde for mye. Jeg trenger ikke mer enn selve Nero Burning ROM. Nå trenger jeg ikke det engang. CDBurnerXP gjør samme jobben. Gratis. Og selv om XP altså er en del av navnet, fungerer den finfint også i Vista. Hos meg i alle fall.

6 tanker om “Et gratis alternativ for brenning av DVD og CD’er.

 1. Jørgen

  «Vista har ikke klart å brenne DVD’en i et språk på måte som gjør at DVD-spilleren min kan lese den. Jeg er igjen irritert på Vista.»

  litt teit av deg egentlig, med tanke på at det står forklart da du velger mellom sånn mastered/live format på cd/dvd når du brenner… Det står at live funker bare på så og så ny windows etc, mens den andre står det at det er den som funker på stand alone dvdspillere o.l.

  Jørgen.

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Litt teit av MS vil jeg si, å sørge for at standard instillinger ikke kan leses på en DVD spiller som fint leser rene data. Vi snakker fortsatt om OS’et som hvilken som helst bestemor skulle være istand til å bruke. Da bør standard instillinger også være rettet mot bredde, og ikke sære formater som kun Windows støtter.

  Noe spørsmål om hvordan jeg ønsket å brenne cd’en fikk jeg aldri, men dette er kanskje endret etter at jeg skrev denne posten for over ett år siden… Jeg er klar over at dette kan endres i noen instillinger, men når man bare skal brenne en kjapp cd bør det ikke være nødvendig å måtte rote inn i diverse instillinger for å brenne en helt enkel dvd med data. Jeg skulle altså ikke brenne som video, musikk eller noe som krever noe ekstra. Bare ren data.

  Svar
 3. Jeanette

  Hei, er ikke noe flink med data og alt dette her, men har løst og begynne å brenne Cd-plater til enkelt bruk. f.eks. i bilen.

  Jeg har lastet ned programmet CDBurnerXP så jeg ser du/dere også har brukt. å klart å dratt over musikken jeg skal ha på cd’en. å skal trøkke «Brenn» da kommer det opp feilmelding «kan ikke fortsette brenneprosessend da du ikke har valgt brenne-enhet».. hva skal jeg gjøre da?

  TAKK FOR SVAR! =D

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Se hva som kan velges under «Recorder – Device information» på filmenyen, kan også nås ved å trykke ctrl-R. Du skal der få opp informasjon om valgt cd-rom/brenner, samt mulighet for å endre. Håper det løser problemet. Lykke til!

  Svar

Legg inn en kommentar