Bli kvitt interne pingbacks

Når man lenker til egne tidligere poster i WordPress er standard oppførsel at det legges til en pingback i posten det lenkes til. Mange vil ha det slik, men for oss andre finnes det heldigvis en enkel løsning: nok en plugin. Denne gang er det et plugin ved navn No Self Pings som kan brukes.

Bruken av dette innstikket er ganske så enkel. Aktiver det. Ferdig. Fremtidige lenker til egne sider vil heretter ikke skape pingbacks. Akkurat som jeg vil ha det.

Hvordan skille mellom kommentarer og trackbacks i tema som ikke støtter dette kommer imorgen. For de som vil ha egne pingbacks er dette kanskje en bedre løsning.

11 tanker om “Bli kvitt interne pingbacks

 1. Sissel

  Jeg syns det er greit nå som jeg har tema hvor trackbacks legger seg for seg selv over kommentarene, men det er skikkelig irriterende at det tar opp plass i «siste kommentarer» i sidebar.

  Men du, en ting mens jeg er her. Jeg skulle gjerne hatt en plugin som fortalte hvilke poster som er mest diskutert siste døgn/uke. Du har ikke sett en sånn? Jeg har leita og leita og leita …

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Tror det skal la seg gjøre, Sissel. Har ikke sett en ferdig løsning for det, men kan har egentlig ikke lett heller. Kan se om det er noe jeg kan snekre selv eventuelt. Sikkert flere som ønsker seg noe slikt.

  Da får du vente til imorgen, Espen. 🙂

  Svar
 3. Martin Bekkelund

  WordPress har et parameter som heter «Attempt to notify any Weblogs linked to from the article (slows down posting.)». Ved å skru av dette parameteret forhindrer man automagiske trackback / pingback både internt og eksternt. Jeg har dette av og foretrekker heller å sende manuelle tilbaketråkk. Ellers er det ofte litt forvirring rundt dette med trackback og pingback, og jeg roter ofte litt selv. Wikipedia har selvfølgelig en god artikkel om emnet.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg er klar over den, Martin, men jeg ønsker alltid å pinge de jeg referer til i posten. Men altså ikke meg selv. Ã… gjøre det manuelt er selvfølgelig heller ikke en stor jobb, og gir bedre, men jeg foretrekker at det gjøres automatisk. Klarer ikke helt se for meg et tilfelle hvor jeg ikke skulle sende pingback, men det finnes sikkert tilfeller hvor dette ikke er ønskelig.

  Svar
 5. Thomas

  Da gleder jeg meg til dagens post, så slipper jeg styret med å finne det ut på egen hånd. Som regel er å finne det ut sjøl den artigste måten, men akkurat nå vil jeg si: «Latskapen lenge leve!»

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Ja, er det ikke deilig? Posten kommer litt senere i kveld.

  Skal se om jeg ikke får lagt ut plugin samtidig. Lover ingenting.

  Svar

Legg inn en kommentar