Playstation 3 er heller ikke feilfri

Det er ikke bare Xbox 360 som har noen feil i maskinvaren sin. Den fryktede Ring Of Death er noe alle Xbox 360 eiere er redd for å få. Jeg lånte en Xbox 360 som fikk dette andre dagen. Kjipt.

Jeg kjøpte meg nylig en PS3 og har vært en strålende fornøyd eier. Frem til denne helgen. For i helgen sluttet nemlig Blueray spilleren å virke. Jeg er visst ikke alene om dette. Likevel er feilprosenten for PS3 ganske lav, så vidt jeg vet. Jeg eier ikke en eneste Bluerayfilm, men får heller ikke spilt spill eller sett på vanlige DVD’er lenger. Jeg har jo også en egen DVD-spiller, men den er på service. Sony det og, forøvrig. Nå skal DVD-spilleren gjenforenes med PS3’en hos Sony. Håper dette går fort, for nå får jeg ikke sett hverken serier eller filmer hjemme. Trippe trippe trippe…

For dere andre som har PS3 (og har en viss kjennskap til hvem jeg er) er brukernavnet mitt, overraskende nok, XmasB.

Men Sony skal få skryt for muligheten til å ta backup av lagrede data. Det var bare å sette inn en minnepinne og kopiere ut. Enkelt og greit.

21 tanker om “Playstation 3 er heller ikke feilfri

 1. André

  Selv er jeg en stolt eier av en hvit og pen liten sak kalt Wii. Wii er heller ikke ukjent for feil, men jeg håper og ber om at min skal overleve. Tror kanskje noen vil reagerer litt på det lille ekstra kretskortet som sitter på inne i der 😛

  Svar
 2. XmasB Innleggsforfatter

  Hehe. Ja de gjør ofte det på disse service stedene. Er kjempefornøyd med PS3’en (fikk ny igår.), selv om den kostet litt mer enn sine konkurrenter. I forhold til Xbox 360 er støyreduksjon alene verdt prisen. Jeg hører nesten ikke PS3’en selv om det er helt stille i leiligheten. Med spill, musikk eller film på hører jeg den ikke i det hele tatt. Wii vurderte jeg, men ville utnytte HD på tv’en min og.

  Svar
 3. André

  Wii stiller ikke akkurat sterkt på grafiikk nei (noe som gjør dette problemet med overopphetet skjermkort litt … spesiellt) men konsollen har en helt fantastisk gameplay. Både på spill som Wii Sport hvor du bruker wiimoten som balltre osv (dere har alle hørt om det før) og til første person-skytere som Metroid Prime 3.

  Svar
 4. XmasB Innleggsforfatter

  Nettopp det med Wiimoten er jo en av grunnene til at maskinen faktisk kunne supplert PS3’en. Men tror jeg venter litt med det. Kanskje til jul. Kona elsker disse søte små spillene. Men skal bare se på at jeg spiller dem.

  Svar
 5. André

  Hvis kona vil se på når du spiller så har du det egentlig ganske fantastisk hjemme. 😉

  ikke minst har du jo snart også en god unnskyldning for å begynne å kjøpe nye konsoller i hytt og pine om en 3-4 år 😉

  Svar
 6. XmasB Innleggsforfatter

  Det er nok mer at kona heller vil se på enn å spille selv. g da vil hun helst at det går i den litt mer barnevennlige typen spill. For eksempel Mario og denslags.

  Med en liten jente på vei blir det nok rom for noen spill i fremtiden og, men har ikke tenkt å oppdra henne med tv-spill heller. 🙂

  Svar
 7. XmasB Innleggsforfatter

  Det er dessverre ganske mange som har opplevd problemer med Xbox 360. Med tanke på hvor mange som er solgt, er det ikke uvanlig at det er rapporter om feil. Det er helt vanlig for de fleste elektroniske produkter. Men Xbox 360 hadde veldig mange feil. Så vidt jeg vet er de seneste versjonene bedre og mindre «risikofylte».

  Jeg kjenner flere som har hatt problemer med sin Xbox 360, og felles for alle (tre stk vis jeg ikke husker helt feil) var at de kjøpte første versjon på markedet. Den hadde ofte problemer med varmeutvikling.

  Svar
 8. XmasB Innleggsforfatter

  Mest sannsynlig, M. Sannsynligheten for at man sitter med en det er feil på er uansett ikke mer enn 30 prosent selv blant den verste forsyningen. (Tallet er hentet fra topplokket, og bør ytas med en klype salt. 🙂 )

  Svar
 9. Kent

  ooh endelig en nerd som eier PS3. for jeg har spørsmål…

  Funker PS3 som mediesenter? eller la oss si det sånn. spiller PS3 filmer/tv serier som la oss for diskusjonen skyld si at de er kodet i Xvid, lagret på en annen pc?

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Jeg har foreløpig kun testet med et program som heter TVersity for å streame video, musikk og bilder. Musikk og bilder fungerer veldig bra, men på video har jeg ikke fått til med noe særlig kvalitet. Men på PS3 kan man legge inn Linux. Skal gjøre det, men har ikke hatt 5 ledige minutter siste uken. Det synes kanskje på postingen ellers her og…

  Svar
 11. Kent

  Der synes jeg at noen ps3/linux fanboys bør få ut fingeren og lage en distro som funker som mediesenter. port linuxMCE eller noe. da hadde PS3en blitt et must å ha…

  Svar
 12. alex

  Hei. Satt og spilte Playstation 3, plutselig slo den seg helt av. Er ikke tegn til liv i den.

  Noen som har vært borti dette før?

  Svar
  1. XmasB Innleggsforfatter

   Det høres jo kort og godt ut som om maskina di har tatt kvelden og takket for seg. Det hender, dessverre. Ta kontakt med Sony og hør hva de kan gjøre. Har du mulighet til å stikke innom Serviceavdelingen har jeg veldig gode erfaringer med de, har brukt de både via jobb og privat i mange år. Ellers kan du bar ta kontakt med butikken du kjøpte spilleren i, så ordner de mest sannsynlig dette ganske fort. Lykke til!

   Svar
 13. Thomas

  Hei

  skulle slå på ps3 i dag. Etter å ha slått det på så bare står den bare på med masse gul/lyse lys og nattfluer eller hva faen det er som blinker over skjermen? kommer liksom ikke inn til min menu liste og egen bakgrunn… står bare der, spakene blinker men fungerer ikke… har prøvd å slått av og på men nytter ikke. Får heller ikke lenger til å slå på ps3 med spakene som jeg har gjort tidligere… hva faen skjer!? hjelp meg noen, nettopp fått fifa 10 så vil jo spille litt!

  Svar
 14. XmasB Innleggsforfatter

  Hei Thomas! Gratulerer, du har fått det vi kaller Yellow Light of Death. Det suger, men høyst sannsynlig er løsningen å sende maskinen inn på service. Det finnes noen guider til hvordan du kan fikse dette selv, men da bør du ha en viss oversikt over hva du driver med. Skulle du gjøre noen bommerter kan du bryte garantien du har på maskinen din, og da er du properly f%&*ed… Hvis du ikke uansett hadde tenkt å bytte til PS3 slim da. 🙂

  Lykke til!

  Svar
 15. Mariann

  Har ett kjipt problem med vår PS3 , kommer opp en rød skjerm hvor det står » en alvorlig feil er oppstått,ta kontakt med teknisk support»…. Noen som har vært borti den??

  Svar
 16. XmasB Innleggsforfatter

  Her kunne jeg selvfølgelig bare kopiert fra kommentaren over og endret «Yellow Light of Death» til «Red Screen of Death»… Løsningen er nok den samme uansett, send maskinen på service. Eventuelt kan dere selvsagt først kontakte service, for å høre om det er noe som kan kalles uten å sende inn.

  Bor dere i nærheten har jeg gode erfaringer med Serviceavdelingen A/S på Kalbakken, Oslo. Både som verksted og butikk.

  Svar

Legg inn en kommentar