Er Idol nyheter?

En kjapp titt på vg.no viser i skrivende stund tre (topp)saker som omhandler kveldens Idolsending. Jeg forstår ikke hvorfor. Jeg orker ikke prøve å forstå hvorfor heller. Det er en grunn til at jeg ikke leser VG så ofte. Det er flere, faktisk.

Er det slik at Idol er nyheter som alle må få med seg. Hvorfor er det ikke inkludert i Dagsvrevyen og P4 nyhetene. Det er jo tydeligvis en stor sak. For oss som ikke kan navnet på en eneste Idol-deltaker er det jo tydelig at vi ikke følger med på de viktige tingene. Blås i krig, elendighet og politikk. Det er Idol som gjelder. Og sport da. Det er også nyheter. Ikke forstår jeg hvorfor det heter nyheter OG sport. Ettersom sport er nyheter. For noen ihvertfall. Personlig gir jeg blanke i de fleste sportsresultater. Når jeg skrur på nyhetene forventer jeg å se nyheter, ikke nok en melding om hvor mye Brann skal feste eller ikke. Jeg bryr meg ikke om det, og vil heller se hvordan det står til med resten av verden. Når avisene har førstesider om hvem som røk ut av Idol eller ikke, ser jeg ingen grunn til å kjøpe avisene. På den annen side er det jo tydeligvis dette som selger, eller hadde de ikke viet så mye plass til dette tullet.

25 tanker om “Er Idol nyheter?

 1. Espen

  Men det er jo det som er essensen i en tabloidavis (eller tabloid tv-kanal): De gir folk det de tror selger mest. Uansett.

  Det gjelder jo egentlig for alle kommersielle medier, men det kommer jo ekstra tydelig frem når det gjelder VG (og TV2).

  Jammen bra vi har en del statskanaler så vi kan få med litt nyheter på samisk innimellom også.

  Uansett er jeg lei av å høre om krig, drap, terrorisme, miljøkatastrofer, sult, aids og all den andre elendigheten som de synes er nyhetsverdig. Ikke det at det ikke er reelle og viktige hendelser for dem det gjelder, men det angår bare ikke meg at en halv million mexikanere er blitt flomofre.

  Derfor ser jeg minst mulig nyheter på tv. Slike ting er mye lettere å spole over når man leser en nettavis.

  Svar
 2. Grim

  Hvis man virkelig vil få med seg nyheter, skikkelig nyheter om hva som foregår i verden. Nyheter av den typen som gjør at du stiller sterkt i Trivial Pursuit om 20 år. altså de nyhetene som faktisk betyr noe, så er norske nettaviser dessverre ubrukelige.

  De ekte nyhetene får jeg for min del gjennom Aftenposten på papir, Urix på NRK1 og The Economist.

  Men så er jeg rimelig sær også da 🙂

  (Hva faen er Timian for et navn?)

  Svar
 3. XmasB Innleggsforfatter

  Det er liten tvil om at er klar over hva som blir lest og ikke, Gunnar. Og det gjør jo egentlig hele saken tristere. Heldigvis finnes det bedre aviser enn gv og blabla.

  Det er forsåvidt sant, Espen. Man kan spole over de nyheten man ikke ønsker å høre om, men det er nok ikke bare å ignorere dem totalt. Jeg vil heller lese om disse viktige tingene, selv om jeg ikke blir direkte berørt av dem, enn hvem som røk ut av Idol. Det gir jeg ganske blanke i. Nettaviser har ofte en tendens til å bli veldig overfladiske, dessverre.

  Er dessverre enig. Det er jo da trist at de største nettavisene oversvømmes av underholdning og sport. Du er rimelig sær ja. Og Timian er et krydder. På den annen side er egentlig Mercedes et jentenavn først, dernest bilmerke. Kanskje det samme gjelder Timian?

  Det er 22 menn som har Timian som første fornavn. Det er 8 menn som har Timian som eneste fornavn. (Kilde: Statistisk sentralbyrå, 2007.) Trodde det var et jentenavn jeg… Er det en i Idol som heter det eller?

  Svar
 4. Cavey

  Jeg ser på Idol, men synes ikke det er nyheter for det. Underholdningsnyheter tar desverre mer og mer over, nettopp fordi det er det som drar inn annonsepenger. I dag er det nesten ikke forskjell om man kjøper VG eller Se og Hør (bortsett fra at VG har gårsdagsferske «nyheter» hver dag). Idol har skyhøye seertall, så da er det egentlig ikke så overraskende (selv om det er helt idiotisk) at VG skyver ordentlige nyheter bakover til fordel for hvem som tapte Idol-runden.

  Svar
 5. Espen

  Par ting:

  Hvorfor er det ikke bare å ignorere dem totalt? Hvorfor er det viktige nyheter? Javel, greit å vite at det har skjedd, men ikke massevis av bilder av grining og døde unger i mange uker etterpå. Det holder med én gang. Eller kanskje med ingen ganger, og heller en nøktern melding.

  Jeg gleder meg til det blir teknisk mulig å velge hva slags tv-nyheter man vil ha. Krysse av for ditt og datt, og vekk med død og fordervelse. Og vekk med Idol og sport selvsagt. Det blir bra.

  Og som OJ sa: Det kunne vært verre (enn Timian). Det kunne vært gressløk.

  Svar
 6. radiohode

  Jeg tror aldri jeg har sett mer enn sju minutter sammenhengende av Idol noen gang? Men en ting skal de jo ha: Stemmen til Kurt Nilsen er veldig bra. Synd han velger så dårlige låter.

  Hvorfor kan jeg navnet på ham? Fordi det er helt umulig ikke å få med seg bittelitt, samme hvor mye man prøver å unngå det.

  Svar
 7. Grenseløs

  Det er helt utrolig hva som blir presentert som nyheter i disse dager og det er dessverre ikke bare tabloidstoff lenger. Det ser ut til å ha vokst til å bli viktigere enn nær sagt alt.

  Le av Rør har blitt normen.

  Svar
 8. Eugenie

  Dette innlegget handler om idol er en nyhet. Det samme lurer jeg på når det gjelder sport. Her i huset har jeg bare nrk1 og tv2 på tv’en.

  Det som jeg synes er frustrerende er og være radiolytter eller tv-titter når det er ski og annen skisport… fotball også forresten. Da sender det mye av den sorten og reporterne gauler seg så det er rent heslig å høre på.

  Vel, jeg hører ikke på det, og skrur bare på for å høre de 3 minutters lange nyhetssendingene hver time. Og hva skjer da? Jo, 2 av de 3 består av sporten de har sendt hele formiddagen og så får man høre bruddstykker av høydepunktene, når det skrikes som verst av kommentatorne. Det siste minuttet er slike små ”tullenyheter” som jeg kaller det, som er korte nok, (men ikke viktige nok) til å få plass til på resterende tidsskjema.

  Det begynner å bli slik at lokalsendingene til NKR begynner å bli det beste, dersom man skal ha nyheter. P4 kjører nyheter på samisk om ettermiddagen og den synes jeg er morsom og høre på. Kan ikke samisk, men allikevel forstår jeg mer og mer av det.

  Svar
 9. XmasB Innleggsforfatter

  Det virker som om mange ikke vet forskjell underholdning og nyheter. Nyheter trenger ikke være underholdende. Det skal være informativt. Idol er for all del underholdende. Spesielt i starten når så mange driter seg ut. Da kan jeg se på og. Resten er ganske kjedelig synes jeg.

  Nyheter derimot skal som sagt være informerende. Helst da om ting som er viktig. Idol og sport er ikke spesielt viktig. Dvs sport er viktig for mange, men det er derfor det er skilt ut i en egen del av nyhetspakken. Ã… åpne nyhetene med resultater om sport er totalt uinteressant for meg. Skulle jeg av en eller annen grunn være interessert i sporten, kan jeg saktens vente til etter de ordentlige nyhetene.

  Jeg ønsker å få vite hva som skjer ellers i verden. Kanskje mer enn hva som skjer lokalt, rett og slett fordi nyhetene som når hit som oftest er større enn lokale nyheter. Men lokale nyheter også greit å få med seg selvsagt.

  Vet ikke hvorfor Gravatar ikke virker for deg, Espen. Virker det noen andre steder for deg?

  Svar
 10. XmasB Innleggsforfatter

  Nope. VG er en skikkelig søpleavis. Det beste er uansett å lese flere aviser. Da klarer man fint å skille ut driten (det meste av VG og Dagbladet mao), og også få flere kilder å forholde seg til. Greit å kunne gjøre opp en mer bevisst tanke av nyhetene.

  Svar
 11. André

  Jeg tror at media er så pass missfornøyd med at de ikke får intervjue artistene rundt i verden når de selv vil. Derfor skaper nå media sine egene artister gjennom idol. Her kan de skrive om, og intervjue artistene sine akkurat når dem vil, fordi media eier dem.

  Svar
 12. Lothiane

  Tja… Idol blir vel en «nyhet» fordi så mange følger med på det? Jeg vet ikke. Jeg pleier se det, men glemmer ofte å sjekke hvem som gikk ut. Det er ikke særlig interessant da jeg ikke har noen storfavoritt der. Eller, jeg hadde – men hun røyk ut. Det er egentlig bare bra, så slipper hun ødelegges av sirkuset og kan fortsette med egen musikk – som hun er aller best på.

  Sport synes jeg er totalt uinteressant og er noe som ødelegger alle nyhetssendinger. Først skal de fortelle høydepunktene og siden bruke masse tid på å fortelle dem en gang til med litt ekstra.

  På en måte er jeg litt enig med Espen over her… Jeg kan spare meg for sendingene om all verdens jævelskap. Ikke fordi det ikke er nyheter, for det er det jo. Men det blir for mye – for nært på. Derfor ser jeg sjelden nyheter og leser nesten ikke aviser lenger. Orker ikke bruke tid og energi på masse blabla om Carl I. og sosialpornografiske saker.

  Svar
 13. XmasB Innleggsforfatter

  Så lenge man ser på nyhetene synes jeg man skal forvente å få nyheter, Nyheter er ikke Idol, sport eller underholdning. Jævelskapen som skjer i verden er desverre en del av pakka som går under nyheter. Men jeg er enig i at man ikke alltid trenger å vise de verste detaljene rett etter barnetv.

  Svar
 14. Espen

  Hvis noen lurer på hvorfor VG dekker Idol så grundig, har dette sammenheng med at VG og TV2 har samme eiere, og således har et nært samarbeid hver gang ting skal hypes. Meget effektivt med hyping i flere medier på likt.

  Jeg savner fremdeles en forklaring på hvorfor det er så viktig å eksponere seg for elendighets-nyhetene..

  Svar
 15. XmasB Innleggsforfatter

  Ah. Det visste jeg faktisk ikke. Selv om jeg hadde mine mistanker.

  Jeg føler kanskje at det er viktig å få med seg de vitktige nyheten avhengig av om de elendige eller ikke. For min del blir det å lukke øynene for elendigheten litt feil. Den er der fortsatt. Men jeg forstår godt at mange helst ikke vil se det.

  Svar
 16. XmasB Innleggsforfatter

  Nei, man kan selvsagt la vær å se på nyhetene. Jeg bare mener at de fortsatt skal være en del av nyhetssendingen. Alternativt får vi begynne med to former for nyheter. En snill versjon, med bare gladnyheter. Og en «negativ» nyhet, med fokus på død og elendighet. Satt på spissen åpenbart. Jeg synes det fungerer greit slik det er idag, med unntak av sport og nevnte Idol.

  Skal se nærmere på Gravatar isåfall. Mistenker at noe har sluttet å virke etter oppkjøpet av Gravatar tjenesten. Har heller ikke oppdatert plugin på lenge. Vet det ligger nyere ute.

  Svar
 17. Lothiane

  Min gravatar funka her. 🙂

  Jeg er enig med Espen altså… jeg synes ikke vi er forpliktet til å ta inn all verdens jævelskap. Med fare for å høre skikkelig gammel og grå ut; før i tida fikk vi ikke vite «alt». Ikke fikk vi inn nærbilder av hver eneste tåre og hvert eneste maltrakterte lik heller. De må gjerne opplyse om hva som skjer, men de trenger ikke trøkke kameraene opp i ansiktet på folk i den største nød og skjule seg bak at de har et formidlingsansvar.

  Svar
 18. Espen

  Akkurat, Lothiane. Men de må bare holde på. Folk er avhengige av negative nyheter. De krever å få det. De skal få det. 🙂

  Jeg kan jo få anbefale denne artikkelen i VG. Jeg må likevel advare om at den viser et bilde av at et lik (et barn?) som blir blir båret bort ved at fire mennesker løfter i hvert sitt lem. Tittelen er «Drepte skolebarn og politikere», og handler om et selvmordsangrep i Afghanistan. Et av oppslagene på VG nå i kveld. Ikke hovedoppslaget selvsagt, for RBK leder jo over Valencia, så de er øverst. Vel bekomme og sov godt.

  Svar
 19. XmasB Innleggsforfatter

  Det er jeg fullstendig enig i, Lothiane. Og jeg mener heller ikke at de trenger vise alt. Jeg mener bare at ikke nyheter skal utelukkes fordi de er for jævlige. Har også lagt merke til trenden med å vise mer elendighet i detaljer. Det synes jeg er unødvendig. Det holder lenge å fortelle om nyheten når bilder blir for sterke. Spesielt i timene hvor barn gjerne er en del av publikumet det skal formidles til. Jeg setter heller ikke pris på nærbilder av lik og elendighet under middagen.

  Svar

Legg inn en kommentar